Femke Agricola volgt Sofieke Nout op als Manager bij OnlineHuiswerkklas.nl - Online Huiswerkklas

Femke Agricola volgt Sofieke Nout op als Manager bij OnlineHuiswerkklas.nl

25 oktober 2023
Michiel van Gorp, MA

Nieuwsoverzicht

Hé Femke! Kun je je even kort voorstellen?

Hoi, Ik ben Femke Agricola. Ik ben 33 jaar oud. Ik ben geboren in Friesland, maar ik woon nu samen met mijn partner en onze hond in Frankrijk.

Reizen is – naast mijn werk – mijn grootste passie. Ik vind het leuk om mensen te ontmoeten en nieuwe culturen te ontdekken. Naast reizen houd ik ook ontzettend veel van sporten. Fietsen is mijn favoriete sport. Afgelopen mei heb ik op mijn oude mountainbike de Viarhona gefietst, een route van Nyon naar Montpellier: 850 km in 8 dagen. Dat was een geweldig avontuur! 

Hoe was jij als leerling op de middelbare school?

Natuurkunde en wiskunde waren mijn favoriete vakken op de middelbare school. De taalvakken lagen mij veel minder. Met name het vak Engels. Het leek alsof de hele klas Engels begreep, behalve ik! 

Op mijn negentiende vloog ik alleen naar Canada, om daar een zomer als au pair te gaan werken. In het begin begreep ik niets van de taal die om mij heen gesproken werd. Na een geweldige zomer, met drie fantastische kinderen en veel Engelse Disney-films, sprak ik het Engels vloeiend. Ik had de taal moeiteloos, op spelenderwijs geleerd. Dat het leren leuk kan zijn was voor mij een nieuwe ervaring. Deze ervaring hoop ik in mijn nieuwe functie aan mijn leerlingen mee te kunnen geven.

Kun je ons meer vertellen over je werkervaring in onderwijs en management?

Mijn ouders hadden vroeger een eigen bedrijf, om deze reden ben ik Small Business en Retail Management in Groningen gaan studeren. Eenmaal afgestudeerd kreeg ik de kans om deel te nemen aan een management trainee programma bij IKEA. Ik heb mij hier mogen ontwikkelen tot Team Manager Customer Service, waar ik verantwoordelijk was voor een team van 30 medewerkers. 

Na ruim vijf jaar bij IKEA te hebben gewerkt, besloot ik een tijdelijke carrièrepauze te nemen om te reizen. Tijdens deze reis belandde ik in Slowakije, hier ontdekte ik mijn passie voor lesgeven. Ik werkte een jaar met veel plezier als docent Engels in Bratislava. In dit jaar behaalde ik ook mijn lesbevoegdheid. Ik leerde in die periode hoe divers en boeiend het onderwijs kan zijn.

Voordat we ingaan op de functie – wat leek je zo leuk aan de organisatie? 

Als kind vond ik het moeilijk om mijn huiswerk te plannen, en mijn moeder heeft veel tijd met me aan de keukentafel doorgebracht om te helpen. Maar zoals pubers vaak denken, vond ik haar bemoeienis vaak irritant. Dit terwijl ik haar hulp juist hard nodig had. 

Ik denk dat ik als kind veel zou hebben gehad aan OnlineHuiswerkklas.nl. Vooral de ondersteuning bij het organiseren van mijn taken en het aanleren van studievaardigheden zou me enorm hebben geholpen. Daarom ben ik zo enthousiast over onze organisatie; ik geloof oprecht dat het een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van leerlingen en wellicht wat stress kan wegnemen bij ouders.

Kun je iets meer vertellen over je nieuwe functie, en wat je er zo leuk aan lijkt? 

Vanaf het moment dat ik de vacature las, dacht ik meteen: “Dit is het!”. Onderwijs spreekt me aan. Ik geniet ervan om leerlingen te inspireren en hun vooruit te helpen. Ook het organiserende aspect van de functie spreekt me aan, net als werken met mensen en het klantcontact. De vacature leek de perfecte mix van alles wat ik leuk vind.

Maar het allerleukst is natuurlijk een blije scholier en een tevreden ouder. Hier ga ik vanaf nu graag aan bijdragen.

Sofieke heeft de verantwoordelijkheid over jouw inwerktraject. Heeft ze waardevolle adviezen met je gedeeld?

Sofieke heeft me veel bijgebracht. Ze hanteert hoge kwaliteitsnormen voor onze diensten. Sofieke haar betrokken houding naar de leerlingen inspireert mij enorm. Ik wil dit graag voortzetten. Onze leerlingen zijn zeer divers in hun behoeften en uitdagingen. Sofieke heeft me geleerd hoe ik ons aanbod optimaal kan afstemmen op het individu, rekening houdend met onze mogelijkheden. Ik had me geen betere mentor dan Sofieke kunnen wensen.

Kun je enkele kernwaarden delen die van invloed zullen zijn op jouw interactie met ouders, leerlingen en collega’s? 

Ik heb de kans gehad om op verschillende plekken in de wereld te mogen wonen en werken. Toch vind ik werken in Nederland nog steeds het prettigst. Ik ben daarom erg blij dat ik op afstand voor een Nederlandse organisatie aan de slag ga. Dit komt omdat ik Nederlanders beschouw als open, eerlijk en direct. Openheid en eerlijkheid zijn waarden die ik erg belangrijk vind. 

Zijn er specifieke veranderingen die je wilt delen, die van toepassing zijn zodra je Sofieke vervangt?

Met enthousiasme zal ik het goede werk van Sofieke voortzetten. In de aankomende periode zal ik mij extra inspannen om mijn collega’s, en natuurlijk mijn leerlingen beter te leren kennen. Vanuit hier wil ik ernaar streven om onze dienstverlening passend en effectief te organiseren.

Volgende week woensdag neem ik de taken van Sofieke over. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan! 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten