De methode - OnlineHuiswerkklas.nl

De methode

Coaching en structuur staan bij ons centraal

Op zaterdag of zondag vindt op een vast tijdstip het wekelijkse videogesprek plaats met je persoonlijke studiecoach. Er wordt besproken hoe het afgelopen week is gegaan en nieuwe resultaten worden ingevoerd in ons systeem. Nadat er is gekeken naar het huiswerk wordt er samen een planning gemaakt voor de komende week.

Zondag t/m donderdag: online huiswerkbegeleiding

In ons systeem kunnen wij zien op welk moment je hebt gepland om je huiswerk te maken. Vijf minuten voor aanvang zit je klaar achter je bureau en je webcam staat ingeschakeld. Zodra je online komt bespreek je eerst met de docent aan welk vak het komende uur (of uren) aandacht zal worden besteed. De docent houdt hierna toezicht, geeft waar nodig extra oefenvragen en is beschikbaar als je een vraag hebt. Door de intensiviteit en het persoonlijke karakter van deze methode is het belangrijk dat wij onze klassen klein houden. Daarom hebben wij ervoor gekozen dat er altijd 4, 5 of 6 leerlingen in een klasje zitten met een docent, en nooit meer.

Extra één op één bijles nodig?

Het komt voor dat een leerling in aanloop naar een belangrijke toets extra begeleiding kan gebruiken. Hiervoor biedt OnlineHuiswerkklas.nl één op één bijlessen aan via ons online platform. Samen met een WO-afgestudeerde docent wordt de stof inhoudelijk besproken (75 minuten). Klik hier voor meer informatie over ons bijlesaanbod.

Waarom onze methode werkt

Het is onze overtuiging dat een online-lesomgeving geschikter is om middelbare scholieren te ondersteunen dan een traditioneel huiswerkinstituut. Door professioneel onderwijs, uitstekende software en de vrijheid die leerlingen krijgen om zelf te bepalen wanneer zij huiswerkbegeleiding afnemen begeleidt OnlineHuiswerkklas.nl met veel succes leerlingen bij het behalen van hun eigen leerdoelen.

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat onze werkwijze vernieuwend is en daardoor bij veel bezoekers van onze website vragen oproept. Een aantal antwoorden op veelgestelde vragen kun je teruglezen door hier te klikken. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.


Alle ervaringen bekijken

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl krijgen altijd eerst een gratis proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement van 4 of 12 weken bij OnlineHuiswerkklas.nl afsluiten.

Gratis proefweek starten

De voordelen

Plan zelf je huiswerkbegeleiding in

Met OnlineHuiswerkklas.nl heb je iedere week een coachings- en planningsgesprek via een live videobeverbinding. Tijdens dit gesprek kijken we samen naar het huiswerk voor de week die komen gaat en stemmen daarop af op welke momenten we elkaar zullen zien. Afhankelijk van het type abonnement wordt er iedere week zes of acht uur begeleiding ingepland. Omdat OnlineHuiswerkklas.nl ook ’s avonds is geopend, hebben leerlingen de mogelijkheid om ook in de avonduren begeleiding in te plannen. Wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerkingsvorm die op deze manier wordt gecreëerd bijdraagt aan het succes van de leerling. Omdat docenten bij OnlineHuiswerkklas.nl zich niet opstellen als een autoriteit die boven de leerling staat, komen leerlingen hun afspraken na om de juiste reden: niet omdat het van iemand anders moet, maar omdat het tussen gelijken is afgesproken. De verantwoordelijkheid voor een goede planning ligt bij de leerling zelf.

Goede begeleiding in kleine klassen

Naast een Bachelorsdiploma op wetenschappelijk niveau beschikken onze docenten over een aantoonbare affiniteit met het onderwijs. Door onze bekwaamheid in effectief studeren kunnen wij je handige tips geven als je je voorbereid op een belangrijke toets. Bovendien bieden wij inhoudelijke hulp als je moeite hebt met bepaalde vakken. Wij zijn ons ervan bewust dat voor goede huiswerkbegeleiding persoonlijke aandacht misschien wel belangrijker is dan het opleidingsniveau van onze docenten. Daarom is het prettig dat onze klassen klein zijn. Gemiddeld zit je met vier andere leerlingen in een online huiswerkklas op één docent en het maximale aantal leerlingen per klas is zes. Hierdoor heeft de docent altijd voldoende tijd om je te helpen als je ergens moeite mee hebt.

Geavanceerde software

Onze geavanceerde videosoftware stelt leerlingen in staat om onder professionele begeleiding te studeren zonder dat zij hinder ondervinden van interactie tussen de docent en andere leerlingen. Daarnaast biedt de software zowel docent als leerling tal van mogelijkheden voor het uitwisselen van kennis. Zo bestaan er de mogelijkheden om samen te werken in een gedeeld document, voorbeeldtoetsen te maken, een whiteboard te starten en schermen te delen. Daarnaast zijn wij altijd in staat om een waardevol naslagwerk te creëren: een leerling kan later terugkijken wat er is uitgelegd.

Voordelig

Één van de uitgangspunten van OnlineHuiswerkklas.nl is dat goede begeleiding voor middelbare scholieren betaalbaar moet zijn. Doordat wij onze dienst klassikaal aanbieden kunnen we onze tarieven relatief laag houden. Voor een abonnement voor twaalf weken rekenen wij €44 per week: minder dan €6 per contactuur. Omdat wij ons beseffen dat ons concept vernieuwend is, vinden wij het belangrijk dat scholieren de mogelijkheid hebben om OnlineHuiswerkklas.nl vrijblijvend uit te proberen. Dit heeft ons doen besluiten tot het instellen van een proefweek huiswerkbegeleiding. Nieuwe leerlingen kunnen onze onderwijsdienst één week kosteloos en vrijblijvend testen voordat we met elkaar in gesprek gaan over een eventuele (langdurige) samenwerking.