Vragen - OnlineHuiswerkklas.nl

Vragen

Wij hebben ons best gedaan om de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan hier contact met ons op.

 • Hoe groot zijn jullie klassen?
  Bij OnlineHuiswerkklas.nl zitten maximaal 6 leerlingen in een online-classroom met één docent. Het gemiddelde aantal leerlingen is ongeveer 4 per docent.
 • Voor wie is OnlineHuiswerkklas.nl bedoeld?
  OnlineHuiswerkklas.nl helpt leerlingen uit alle leerjaren die beter willen presteren in het voortgezet onderwijs (Vmbo/Havo/Vwo). Dit neemt niet weg dat onze dienstverlening ook interessant kan zijn voor studenten die een (deeltijd) MBO of HBO opleiding volgen en op zoek zijn naar een doorlopende vorm van studiebegeleiding. Onze leerlingen zijn over het algemeen tussen de 13 en 18 jaar oud.
 • Welke software wordt er gebruikt?
  Wij gebruiken professionele online videosoftware van een Amerikaans softwarebedrijf. Voor deze software hebben wij een licentie gekocht. Voor leerlingen zit de software bij de prijs inbegrepen. Het programma is een soort Skype voor professionals en geeft leerlingen en docenten de mogelijkheid om een whiteboard te starten, een scherm uit te zenden of een individuele audioverbinding te starten als een leerling een vraag heeft.
 • Ben ik altijd zichtbaar als ik huiswerk maak?
  Ja! Net zoals in een klaslokaal ben je in onze online-huiswerkklas zichtbaar voor docenten en andere leerlingen. Doordat leerlingen ook elkaar kunnen zien raken zij gemotiveerd om aan de slag te gaan. Als een leerling een vraag heeft wordt er een persoonlijke audioverbinding gestart met de docent. Klik hier om meer te lezen over waarom studeren voor de webcam extra motiverend werkt.
 • Hoe intensief is de begeleiding?
  Dat ligt aan wat een leerling op dat moment nodig heeft. Er is een duidelijk verschil in de aanpak van OnlineHuiswerkklas.nl tussen momenten dat een leerling huiswerk maakt en momenten dat er geleerd wordt voor een belangrijke toets. Als er huiswerk wordt gemaakt helpen wij leerlingen door het huiswerk in kaart te brengen, waar nodig vragen te beantwoorden en te controleren of het af is. Als een leerling zich voorbereid op een toets is de controle wat intensiever. Door middel van Google Forms geven wij bijvoorbeeld oefenopgaven die ook inhoudelijk met leerling worden besproken.
 • Wat wordt er besproken tijdens het wekelijkse coachinggesprek?
  Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl hebben iedere week een individueel coachinggesprek om de voortgang te bespreken. Er wordt besproken hoe het afgelopen week is gegaan en nieuwe cijfers worden ingevoerd in ons systeem. Daarnaast wordt huiswerkbegeleiding ingepland voor de week die komen gaat.
 • Op welke momenten kan huiswerkbegeleiding worden afgenomen?
  Bij OnlineHuiswerkklas.nl kun je huiswerkbegeleiding afnemen op zondag tot en met donderdag tussen 15:00 en 18:00 én tussen 19:00 en 21:00. De huiswerkklas is dus in totaal 25 uur open. Van iedere leerling wordt verwacht dat hij/zij tijdens het coachinggesprek aangeeft op welke momenten hij/zij aanwezig zal zijn. Leerlingen plannen minimaal acht uur huiswerkbegeleiding in per week.
 • Wat doen jullie als een leerling niet komt opdagen?
  Doordat onze leerlingen zelf begeleiding inplannen komt het gelukkig zelden voor dat iemand niet komt opdagen. Echter, als het wel gebeurt zijn wij best streng! Het is de bedoeling dat een leerling zich aan zijn/haar afspraken houdt. Als je niet komt opdagen zal je worden gebeld en je ouders/verzorgers worden gemaild.
 • Hoe kan ik mij aanmelden bij OnlineHuiswerkklas.nl?
  Ter kennismaking volgen leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Deze proefweek kost €29 en is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met OnlineHuiswerkklas.nl. Na deze periode kun je een abonnement van 4 of 12 weken bij OnlineHuiswerkklas.nl afsluiten. Je kunt je aanmelden voor een proefweek via ons formulier.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl krijgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement van 4 of 12 weken bij OnlineHuiswerkklas.nl afsluiten.

Proefweek starten