Vragen - OnlineHuiswerkklas.nl

Vragen

Wij hebben ons best gedaan om de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan hier contact met ons op.

  • Hoe kan ik mij aanmelden bij OnlineHuiswerkklas.nl?
    Ter kennismaking volgen leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Je kunt je aanmelden voor een proefweek via ons formulier. Zodra je je hebt aangemeld ontvang je logingegevens voor zowel het leerling- als het ouderportaal. In het portaal kun je je afspraakmomenten voor huiswerkbegeleiding aan ons doorgeven. Nadat je een instructievideo hebt bekeken, welke via e-mail wordt gedeeld, nodigen we je uit om te bevestigen of alles helder is. Als dat niet het geval is, staan we telefonisch voor je klaar om alles te verduidelijken, zodat je begeleiding snel kan beginnen.
  • Betaal ik door in de vakanties?
    In de eerste week van de kerstvakantie (week 52) en in de eerste week van de meivakantie (week 17) zijn wij gesloten. Begeleiding voor deze weken wordt niet in rekening gebracht. In alle overige periodes, met uitzondering van de zomervakantie, gaat de begeleiding en facturatie gewoon door (zoals bijvoorbeeld tijdens de herfstvakantie). Wat betreft de zomervakantie: facturatie en begeleiding worden voortgezet tot en met de week waarin de laatste toets of inlevermoment voor een cijfer plaatsvindt. De begeleiding (en de facturatie) wordt automatisch hervat zodra een leerling weer naar school gaat.
  • Wat is jullie opzegtermijn?
    De eerste week is altijd een vrijblijvende proefperiode voor €49,- Als je na de proefweek besluit om door te gaan, is de opzegtermijn vier weken (exclusief vakanties). De opzegtermijn heeft alléén betrekking op weken waarin begeleiding plaatsvindt. Stel: je zegt twee weken voor de zomervakantie de begeleiding bij ons op, dan loopt de facturatie (en de begeleiding) door tot en met twee weken na de zomervakantie.
  • Hoe groot zijn jullie klassen?
    Om onze leerlingen voldoende individuele aandacht te kunnen geven is het belangrijk dat we onze klassen klein houden. Bij OnlineHuiswerkklas.nl zitten daarom nooit meer dan 6 leerlingen in een online-classroom met één docent. Het gemiddelde aantal leerlingen is ongeveer 5 per docent.
  • Wat zien leerlingen op het leerlingportaal?
    In je persoonlijke website-omgeving kun je zien wanneer je weer wordt verwacht, welke docenten je krijgt en aan welk vak of vakken aandacht zal worden besteed. Vanuit het dashboard kom je met één klik in de huiswerkklas. Daarnaast kun je op deze pagina je persoonlijke studieplanner raadplegen en zien hoe je cijfers ontwikkelen.
  • Wat zien ouders op het ouderportaal?
    Over iedere les schrijven wij een kort verslagje; een zogenaamd logboek. Op het ouderportaal kunnen ouders/verzorgers alle logboeken inzien. Daarnaast kunnen zij op het ouderportaal afspraakmomenten van hun zoon/dochter inzien en/of aanpassen, hun zoon/dochter afmelden of te-laat melden voor een les en de studieplanner raadplegen. Tot slot kunnen zij op het ouderportaal individuele bijlessen inboeken.
  • Voor wie is OnlineHuiswerkklas.nl bedoeld?
    OnlineHuiswerkklas.nl helpt met name leerlingen die beter willen presteren in het voortgezet onderwijs (Vmbo/Havo/Vwo). Dit neemt niet weg dat onze dienstverlening ook interessant kan zijn voor scholieren uit België, of studenten die een (deeltijd) MBO of HBO opleiding volgen. Onze leerlingen zijn over het algemeen tussen de 13 en 18 jaar oud.
  • Begeleiden jullie ook leerlingen uit België?
    Ja! We begeleiden momenteel verschillende leerlingen die secundair onderwijs volgen in België, waaronder ASO, TSO en BSO. Het is belangrijk om te vermelden dat onze begeleiders geen uitgebreide expertise hebben in de Franse taal. Dit kan in sommige gevallen van invloed zijn op de kwaliteit, aangezien de kennis van deze taal belangrijk is in het Belgisch secundair onderwijs. Desondanks hebben we veel positieve feedback ontvangen van ouders van Belgische leerlingen, wat aangeeft dat onze begeleiding over het algemeen ook waardevol is voor Belgische leerlingen.
  • Welke software wordt er gebruikt?
    Wij hebben ons dashboard zelf ontwikkeld. Als je inlogt kun je op deze pagina zien wanneer je weer wordt verwacht, welke docenten je krijgt en aan welk vak of vakken aandacht zal worden besteed. Vanuit het dashboard kom je met één klik in de huiswerkklas. Tijdens huiswerkbegeleiding gebruiken wij de professionele online videosoftware Zoom. Voor deze software hebben wij tientallen licenties gekocht. Voor leerlingen zit de software bij de prijs inbegrepen. Zoom is een soort Skype voor professionals en geeft leerlingen en docenten de mogelijkheid om een whiteboard te starten, een scherm uit te zenden of een individuele audioverbinding te starten als een leerling een vraag heeft.
  • Ben ik altijd zichtbaar als ik huiswerk maak?
    Ja! Net zoals in een klaslokaal ben je in onze Online Huiswerkklas zichtbaar voor de docent en enkele andere leerlingen. Echter, de meeste leerlingen zitten niet herkenbaar in beeld. Zij richten de webcam van hun laptop op het werkblad van hun bureau. Als een leerling een vraag heeft wordt er een persoonlijke audioverbinding gestart met de docent.
  • Hoe intensief is de begeleiding?
    Dat ligt aan wat een leerling op dat moment nodig heeft. Er is een duidelijk verschil in de aanpak van OnlineHuiswerkklas.nl tussen momenten dat een leerling huiswerk maakt en momenten dat er geleerd wordt voor een belangrijke toets. Als er huiswerk wordt gemaakt helpen wij leerlingen door het huiswerk in kaart te brengen, waar nodig vragen te beantwoorden en te controleren of het af is. Als een leerling zich voorbereidt op een toets is de controle wat intensiever. Zo geven wij bijvoorbeeld oefenopgaven en overhoringen die ook inhoudelijk met leerling worden besproken.
  • Wat wordt er besproken tijdens het wekelijkse Plangesprek?
    Elke leerling volgt bij ons elke week op een vast moment een 15 minuten-gesprek, waarbij gezamenlijk een overzicht wordt gemaakt van het huiswerk, de toetsen en inlevermomenten. Tijdens dit gesprekje komt de planning voor de komende weken aan bod en wordt gekeken naar de behaalde resultaten. Ten slotte wordt tijdens het plangesprek ingegaan op persoonlijke leerdoelen.
  • Worden ouders actief bij de begeleiding betrokken?
    Het is onze overtuiging dat regelmatig contact tussen onze organisatie en ouders van leerlingen bijdraagt aan ons succes. Wij betrekken ouders daarom actief bij de begeleiding. Ouders hebben een vast contactpersoon en ontvangen iedere vrijdag een persoonlijke e-mail met informatie over hoe de begeleiding verloopt.
  • Op welke momenten kan huiswerkbegeleiding worden afgenomen?
    Bij OnlineHuiswerkklas.nl kun je huiswerkbegeleiding afnemen op zondag tot en met donderdag tussen 16:00 en 18:00 én tussen 19:00 en 21:00. De huiswerkklas is dus in totaal 20 uur open. Afhankelijk van het type abonnement wordt er wekelijks telkens 4, 5, 6, 7 of 8 uur begeleiding ingepland.
  • Wat doen jullie als een leerling niet komt opdagen?
    Doordat onze leerlingen zelf begeleiding inplannen komt het gelukkig zelden voor dat iemand niet komt opdagen. Echter, als het wel gebeurt zijn wij best streng! Het is de bedoeling dat een leerling zich aan zijn/haar afspraken houdt. Als je niet komt opdagen zal je worden gebeld en je ouders/verzorgers worden gemaild.
  • Geven jullie ook individuele bijlessen?
    Wij geloven in de effectiviteit van online huiswerkbegeleiding die plaatsvindt in kleine groepjes. Echter, het kan incidenteel voorkomen dat een leerling voor een bepaald vak extra hulp nodig heeft. Wij bieden deze leerlingen de mogelijkheid om, als aanvulling op de online huiswerkbegeleiding, individuele online bijlessen te reserveren.
  • Zijn jullie gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen met dyslexie?
    Ondanks dat het niet onze specifieke expertise is, hebben wij sinds 2017 veel ervaring opgedaan in het begeleiden van leerlingen met dyslexie en onze werkwijze hierop aangepast. Tijdens het inwerktraject van onze medewerkers wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed. Lees hier meer over onze omgang met leerlingen met dyslexie
  • Begeleiden jullie ook leerlingen met autisme?
    Het begeleiden van leerlingen met autisme is niet onze specifieke expertise. Toch hebben wij sinds 2017 een aantal leerlingen met autisme succesvol begeleid. Tijdens het inwerktraject krijgen nieuwe medewerkers tips over hoe ze het beste met leerlingen met autisme om kunnen gaan. Klik hier om meer te lezen over onze omgang met leerlingen met autisme.
  • Wat is jullie aanpak voor leerlingen met ADHD?
    Het is goed om te weten dat wij niet gespecialiseerd zijn in het begeleiden van leerlingen met ADHD. Toch begeleiden wij veel leerlingen met ADHD, en krijgen wij over het algemeen van hun ouders terug dat de begeleiding goed aansluit. Klik hier om meer te lezen over onze omgang met leerlingen met ADHD.
  • Wat doen jullie voor leerlingen die last hebben van faalangst?
    Wij hebben ons niet gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen die last hebben van faalangst. Toch hebben we er in ons werk natuurlijk wel veel mee te maken. Om leerlingen met faalangst zo goed mogelijk te helpen binnen de mogelijkheden die OnlineHuiswerkklas.nl biedt, geven wij onze medewerkers een aantal tips mee. Klik hier om meer te lezen over onze omgang met leerlingen die last hebben van faalangst.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.

Proefweek starten

Volg je huiswerkbegeleiding vanuit huis, de meeste leerlingen die wij begeleiden komen komen uit: