Vragen - OnlineHuiswerkklas.nl

Vragen

Wij hebben ons best gedaan om de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan hier contact met ons op.

 • Hoe kan ik mij aanmelden bij OnlineHuiswerkklas.nl?
  Ter kennismaking volgen leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. De proefweek is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met OnlineHuiswerkklas.nl. Na de proefweek kun je eventueel een abonnement bij ons afsluiten. Je kunt je aanmelden voor een proefweek via ons formulier.
 • Hoe groot zijn jullie klassen?
  Om onze leerlingen voldoende individuele aandacht te kunnen geven is het belangrijk dat we onze klassen klein houden. Bij OnlineHuiswerkklas.nl zitten daarom nooit meer dan 6 leerlingen in een online-classroom met één docent. Het gemiddelde aantal leerlingen is ongeveer 5 per docent.
 • Wat zien leerlingen op het persoonlijke dashboard?
  In je persoonlijke website-omgeving kun je zien wanneer je weer wordt verwacht, welke docenten je krijgt en aan welk vak of vakken aandacht zal worden besteed. Vanuit het dashboard kom je met één klik in de huiswerkklas. Daarnaast kun je op deze pagina je persoonlijke studieplanner raadplegen en zien hoe je cijfers ontwikkelen.
 • Voor wie is OnlineHuiswerkklas.nl bedoeld?
  OnlineHuiswerkklas.nl helpt leerlingen uit alle leerjaren die beter willen presteren in het voortgezet onderwijs (Vmbo/Havo/Vwo). Dit neemt niet weg dat onze dienstverlening ook interessant kan zijn voor studenten die een (deeltijd) MBO of HBO opleiding volgen en op zoek zijn naar een doorlopende vorm van studiebegeleiding. Onze leerlingen zijn over het algemeen tussen de 13 en 18 jaar oud.
 • Welke software wordt er gebruikt?
  Wij hebben ons dashboard zelf ontwikkeld. Als je inlogt kun je op deze pagina zien wanneer je weer wordt verwacht, welke docenten je krijgt en aan welk vak of vakken aandacht zal worden besteed. Vanuit het dashboard kom je met één klik in de huiswerkklas. Tijdens huiswerkbegeleiding gebruiken wij professionele online videosoftware van een Amerikaans softwarebedrijf. Voor deze software hebben wij een licentie gekocht. Voor leerlingen zit de software bij de prijs inbegrepen. Het programma is een soort Skype voor professionals en geeft leerlingen en docenten de mogelijkheid om een whiteboard te starten, een scherm uit te zenden of een individuele audioverbinding te starten als een leerling een vraag heeft.
 • Ben ik altijd zichtbaar als ik huiswerk maak?
  Ja! Net zoals in een klaslokaal ben je in onze online-huiswerkklas zichtbaar voor de docent en enkele andere leerlingen. Als een leerling een vraag heeft wordt er een persoonlijke audioverbinding gestart met de docent. Klik hier om meer te lezen over waarom studeren voor de webcam extra motiverend werkt.
 • Hoe intensief is de begeleiding?
  Dat ligt aan wat een leerling op dat moment nodig heeft. Er is een duidelijk verschil in de aanpak van OnlineHuiswerkklas.nl tussen momenten dat een leerling huiswerk maakt en momenten dat er geleerd wordt voor een belangrijke toets. Als er huiswerk wordt gemaakt helpen wij leerlingen door het huiswerk in kaart te brengen, waar nodig vragen te beantwoorden en te controleren of het af is. Als een leerling zich voorbereidt op een toets is de controle wat intensiever. Zo geven wij bijvoorbeeld oefenopgaven en overhoringen die ook inhoudelijk met leerling worden besproken.
 • Wat wordt er besproken tijdens het wekelijkse coachinggesprek?
  Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl hebben iedere week een individueel coachinggesprek waarin samen een studieplanning wordt gemaakt. Er wordt besproken hoe het afgelopen week is gegaan en nieuwe cijfers worden ingevoerd in ons systeem. Daarnaast wordt huiswerkbegeleiding ingepland voor de week die komen gaat. Afhankelijk van het type abonnement wordt er telkens zes of acht uur huiswerkbegeleiding ingepland.
 • Worden ouders actief bij de begeleiding betrokken?
  Het is onze overtuiging dat regelmatig contact tussen onze organisatie en ouders van leerlingen bijdraagt aan ons succes. Wij betrekken ouders daarom actief bij de begeleiding. Ouders hebben een vast contactpersoon en ontvangen iedere vrijdag een persoonlijke e-mail met informatie over hoe de begeleiding verloopt.
 • Op welke momenten kan huiswerkbegeleiding worden afgenomen?
  Bij OnlineHuiswerkklas.nl kun je huiswerkbegeleiding afnemen op zondag tot en met donderdag tussen 16:00 en 18:00 én tussen 19:00 en 21:00. De huiswerkklas is dus in totaal 25 uur open. Van iedere leerling wordt verwacht dat hij/zij tijdens het coachinggesprek aangeeft op welke momenten hij/zij aanwezig zal zijn. Afhankelijk van het type abonnement wordt er telkens zes of acht uur huiswerkbegeleiding ingepland.
 • Wat doen jullie als een leerling niet komt opdagen?
  Doordat onze leerlingen zelf begeleiding inplannen komt het gelukkig zelden voor dat iemand niet komt opdagen. Echter, als het wel gebeurt zijn wij best streng! Het is de bedoeling dat een leerling zich aan zijn/haar afspraken houdt. Als je niet komt opdagen zal je worden gebeld en je ouders/verzorgers worden gemaild.
 • Geven jullie ook individuele bijlessen?
  Wij geloven in de effectiviteit van online huiswerkbegeleiding die plaatsvindt in kleine groepjes. Echter, het kan incidenteel voorkomen dat een leerling voor een bepaald vak extra hulp nodig heeft. Wij bieden deze leerlingen de mogelijkheid om, als aanvulling op de online huiswerkbegeleiding, individuele online bijlessen te reserveren.
 • Zijn jullie gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen met dyslexie?
  Ondanks dat het niet onze specifieke expertise is, hebben wij sinds 2017 veel ervaring opgedaan in het begeleiden van leerlingen met dyslexie en onze werkwijze hierop aangepast. Tijdens het inwerktraject van onze medewerkers wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed. Lees hier meer over onze omgang met leerlingen met dyslexie
 • Begeleiden jullie ook leerlingen met autisme?
  Het begeleiden van leerlingen met autisme is niet onze specifieke expertise. Toch hebben wij sinds 2017 een aantal leerlingen met autisme succesvol begeleid. Tijdens het inwerktraject krijgen nieuwe medewerkers tips over hoe ze het beste met leerlingen met autisme om kunnen gaan. Klik hier om meer te lezen over onze omgang met leerlingen met autisme.
 • Wat is jullie aanpak voor leerlingen met ADHD?
  Het is goed om te weten dat wij niet gespecialiseerd zijn in het begeleiden van leerlingen met ADHD. Toch begeleiden wij veel leerlingen met ADHD, en krijgen wij over het algemeen van hun ouders terug dat de begeleiding goed aansluit. Klik hier om meer te lezen over onze omgang met leerlingen met ADHD.
 • Wat doen jullie voor leerlingen die last hebben van faalangst?
  Wij hebben ons niet gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen die last hebben van faalangst. Toch hebben we er in ons werk natuurlijk wel veel mee te maken. Om leerlingen met faalangst zo goed mogelijk te helpen binnen de mogelijkheden die OnlineHuiswerkklas.nl biedt, geven wij onze medewerkers een aantal tips mee. Klik hier om meer te lezen over onze omgang met leerlingen die last hebben van faalangst.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor 6 of 8 uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.

Volg je huiswerkbegeleiding vanuit huis, de meeste studenten komen uit:

Proefweek starten