Even voorstellen: Jorick! - OnlineHuiswerkklas.nl

Even voorstellen: Jorick!

6 juni 2023
Sanne Bouma

Nieuwsoverzicht

Hoi! Zou je eens wat over jezelf kunnen vertellen?

Hi! Ik ben Jorick, 23 jaar en kom oorspronkelijk uit Heerhugowaard. Ik ben daar de middelbare school begonnen op vmbo-tl, maar ik heb mezelf stapsgewijs elk jaar een niveau omhoog gewerkt, waardoor ik uiteindelijk mijn vwo-diploma heb gehaald! 

Na de middelbare school ben ik naar Groningen verhuisd, en in 2022 heb ik mijn Bachelor International Business afgerond. Momenteel ben ik mijn Master International Business and Management aan het afronden, met een specialisatie in energie.

Wat doe je graag naast je studie?

Naast mijn studie ben ik veel met vrienden en ik sport regelmatig! Ik vind eigenlijk heel veel sporten leuk. Padellen is nu bij bijna iedereen populair, maar ook tennis, voetbal of gewoon naar de sportschool gaan doe ik graag. Ook het sociale aspect hiervan vind ik leuk!

Waarom heb je ervoor gekozen om bij OnlineHuiswerkklas.nl te gaan werken?

Via mijn studievereniging heb ik een commissie gedaan. Via-via hoorde ik daar over deze mooie deeltijdbaan. Vaak merk ik ‘s middags dat ik eigenlijk wat uurtjes heb waar ik vrij ben van studie of andere verplichtingen. Het leek mij ideaal om die uurtjes op te vullen met bijlessen of huiswerkbegeleiding geven!

Wat waren je favoriete vakken op de middelbare school?

Pfoe, dit vind ik een lastige. Ik denk eigenlijk dat ik niet echt een favoriet vak had. Ik vond zelf altijd geschiedenis en aardrijkskunde interessant en gelukkig lagen dit soort zaakvakken mij ook goed. Ik had bij deze vakken ook leuke docenten die het verhaal goed kunnen overbrengen, dit hielp voor mij echt enorm bij het leren. Daarnaast vond ik het met geschiedenis leuk dat hoe meer je ervan weet, hoe logischer het huidige patroon wordt.

Jij geeft naast begeleiding vooral veel bijlessen, wat vind je daar leuk aan?

Het leuke aan de bijlessen die ik geef, is dat je echt een band opbouwt met de leerlingen, maar dat je daarnaast ook echt vooruitgang merkt bij een leerling! Bij huiswerkbegeleiding merk je soms ook wel vooruitgang, maar dan heb je vaak een veel minder hechte band met de leerlingen. Wat ook fijn is aan bijlessen, is dat je leerlingen soms ook beter kan begeleiden tijdens de normale huiswerkbegeleidinguren, omdat je weet wat er speelt en wat iemand nodig heeft. Juist omdat je de leerling dus zo goed leert kennen!

Nog even door op de bijlessen: wat draagt een bijles bij aan een leerling? Merk je zelf veel resultaat?

Ik geef persoonlijk veel wekelijkse bijlessen aan dezelfde leerlingen, daar zie je wel echt resultaat. Vaak komt een leerling bij je en weet hij/zij nog niet zo goed hoe ze moeten beginnen met leren of hoe ze (wiskunde)sommen moeten aanpakken. Als je dan samen met de leerlingen sommen gaat maken, kunnen ze na een aantal weken steeds beter de stappen in het denkproces zelf zetten. Ik zorg er dan ook voor dat ik ze zelf een opdracht laat maken en als ze dan vastlopen, dat we dan samen de stappen weer even rustig gaan doorlopen. Ik probeer altijd te bereiken dat de leerling zoveel mogelijk zelf doet, zodat ik niet alle stof blijf voordoen. Ik zit er immers bij de toets ook niet naast 😉 

Heb je een favoriet bijlesvak?

Ik geef structurele wiskundebijlessen en ondanks het feit dat ik zelf op school geschiedenis en aardrijkskunde leuker vond, vind ik nu wiskunde leuker om uit te leggen! Wiskunde is natuurlijk standaard, er is geen andere manier om de sommen te maken. Als ik het dan duidelijk kan overbrengen, zodat de leerling het denkproces gaat begrijpen, geeft dat veel voldoening! Bij geschiedenis en aardrijkskunde is het veel meer een kwestie van het begrijpen van een verhaal, dat vind ik persoonlijk minder leuk om uit te leggen. 

Dilemma: liever bijles of huiswerkbegeleiding?

Ik heb het net denk ik ook al een beetje verklapt, maar ik ga toch voor bijles! Bij bijles kun je de leerling echt de aandacht geven die je wil, dit lukt bij huiswerkbegeleiding niet altijd even goed. Dit komt natuurlijk omdat de bijles 1 op 1 is, in tegenstelling tot de huiswerkbegeleiding. Bij huiswerkbegeleiding wil je eigenlijk ook voorkomen dat je te veel met één leerling bezig bent, je wil daar juist je aandacht over iedereen verspreiden. Wat ik daarnaast ook leuk vind aan de bijlessen die ik geef, is dat het voldoening geeft als de cijfers steeds beter worden!

Ten slotte: wat is jouw go-to studeertip?

Het klinkt heel logisch, maar plannen is echt belangrijk. Ik word persoonlijk altijd een beetje zoekende en onrustig in mijn hoofd als ik dit niet doe. Als je goed plant en je daar ook goed aan gaat houden, heb je rust in je hoofd. Het enige nadeel van deze tip is dat je je planning niet meer kan volgen. Gelukkig hebben we bij OnlineHuiswerkklas.nl genoeg goede coaches en docenten die jou helpen om je juist wel aan de planning te houden!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten