Even voorstellen: Lysanne! - OnlineHuiswerkklas.nl

Even voorstellen: Lysanne!

4 april 2023
Sanne Bouma

Nieuwsoverzicht

Hoi! Zou je eens wat over jezelf kunnen vertellen?
Hoi! Ik ben Lysanne, 21 jaar en kom uit Assen. Hier heb ik ook mijn gymnasiumdiploma met NG/NT gehaald. Tijdens mijn middelbare schoolperiode is mijn liefde voor bijlessen geven ontstaan. Vriendinnen kwamen vaak bij me met de vraag of ik het nog een keertje wilde uitleggen en dat vond ik geen probleem! Nu kan ik die passie voortzetten bij OnlineHuiswerkklas.nl.

Wat studeer je nu?
Ik studeer Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik zit nu in mijn laatste jaar en ben momenteel druk bezig met het schrijven van mijn bachelorscriptie. Ik heb een educatieve minor gevolgd, waardoor ik ook een lesbevoegdheid heb. Afgelopen jaar heb ik dan ook met veel plezier stage gelopen op een vmbo-school in Assen. Volgend jaar ben ik van plan om een tussenjaar te nemen en wil ik graag gaan reizen (bestemming nog onbekend!) en mijn rijbewijs halen.  

Wat doe je graag naast je studie?
Ik woon in een gezellig studentenhuis in Groningen, dus ik spendeer veel tijd met mijn huisgenoten. Een van mijn huisgenoten ken ik al sinds de middelbare school, dus dat is supergezellig! Daarnaast hou ik van veel sociale dingen buiten de deur doen, het liefst in de gezellige stad van Groningen. 

Wat waren je favoriete vakken op de middelbare school?
Je zou denken dat dit biologie is, maar eigenlijk was dit helemaal niet het geval. Ik kon het nooit goed vinden met mijn biologiedocent, waardoor ik het vak veel minder leuk vond. De stof vond ik wel altijd interessant, maar goed, dat moet ook wel als je biologie studeert 😉 Ik vond vooral Grieks erg leuk. Het onderwijs van het vak was, vooral de laatste jaren, zo kleinschalig dat het gewoon altijd gezellig was! De docent kon je goed helpen als je iets niet begreep en vertelde ook altijd interessante verhalen. Heel knus!

Dilemma: liever coachen of begeleiden?
Als ik moet kiezen, ga ik toch voor coaching. Ik heb wekelijks een vast groepje leerlingen met wie ik plangesprekken doe en ik vind vooral het helpen met plannen leuk. Daarnaast kijk je tijdens het een-op-een-gesprekje ook naar problemen waar leerlingen tegenaan lopen en of er iets is waardoor de resultaten beter kunnen worden. Voordeel is dat je zo’n leerlingen steeds beter leert kennen en je inzichten kunt toepassen tijdens het geven van huiswerkbegeleiding. Je kan dan goed inspelen op wat hij/zij nodig heeft. 

Ten slotte: wat is jouw go-to studeertip?
Ik wil graag meegeven aan de leerlingen dat ze niet teleurgesteld moeten zijn als ze niet in een keer de perfecte manier hebben gevonden om een vak te leren. Vaak bij de overgang van onderbouw naar bovenbouw, of in de brugklas, zie je dat leerlingen even kwijt raken hoe ze moeten leren voor een vak, maar dit is heel normaal! Bespreek met je docent, ouders of met je huiswerkbegeleiders welke manier van leren beter bij jou kan passen, zodat je resultaten weer verbeteren. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten