Even voorstellen: Max! - OnlineHuiswerkklas.nl

Even voorstellen: Max!

7 januari 2023
Sanne Bouma

Nieuwsoverzicht

Hoi! Zou je eens wat over jezelf kunnen vertellen?

Jazeker! Ik ben Max, 19 jaar en ik woon in Groningen. Ik kom oorspronkelijk uit het Friese Franeker, hier ben ik dan ook nog regelmatig te vinden. Ik heb in Harlingen mijn vwo-diploma met het dubbelpakket N&T en N&G gehaald. De middelbare school is mij eigenlijk vrij goed afgegaan, ik was nooit een lastige leerling. Vooral scheikunde vond ik een leuk vak. Dit komt goed van pas, want dit studeer ik nu ook!

Wat studeer je nu?

Zoals ik net al zei studeer ik scheikunde. Ik zit nu in mijn tweede jaar van de studie en vind het nog steeds erg leuk! 

Wat doe je graag naast je studie?

In mijn vrije tijd speel ik saxofoon. Dit doe ik voor mezelf, maar ik speel ook nog in een orkest in Franeker. Daarnaast hou ik van lezen, films kijken en musea of concerten bezoeken. Naast culturele dingen zoek ik ook graag de gezelligheid in de stad op met huisgenoten of vrienden.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij OnlineHuiswerkklas.nl te gaan werken?

Ik gaf op de middelbare school altijd al persoonlijk bijles aan jongere leerlingen. Dit vond ik erg leuk om te doen, omdat ik dan altijd met de stof bezig was. Daarnaast vind ik het ook leuk om dingen uit te leggen, dus dat was een goede match. Via een vriend, die ook bij OnlineHuiswerkklas.nl werkte destijds, ben ik bij de organisatie terechtgekomen. Ik vind het fijn om veel uit te kunnen leggen en daarnaast is het digitale, flexibele aspect ook prettig voor mij. 

Wat waren je favoriete vakken op de middelbare school?

Scheikunde natuurlijk, haha! Gek genoeg was ik daarnaast ook erg geïnteresseerd in de talen, vooral in de Duitse en Nederlandse literatuur. Als ik dan op vakantie ging naar een plek waar Duits werd gesproken, waren mijn ouders altijd verbaasd dat ik de taal zo goed onder de knie had. Dit zijn leuke dingen, want dan merk je dat hetgeen je leert ook in de praktijk kunt brengen. Als ik dan nóg een vak mag kiezen, voeg ik geschiedenis nog aan het rijtje toe. Dit kwam vooral door de docent die ik had. Een leuke docent die goed kan vertellen maakt het vak ook gelijk een stuk interessanter! Helaas kon ik dit vak roostertechnisch niet toevoegen aan mijn pakket, maar anders had ik dat zeker gedaan.

Dilemma: liever coachen of begeleiden?

O jee, dit vind ik een lastige. Ik coach elke week in elk geval één leerling, maar ik geef eigenlijk veel meer begeleiding. Als ik dan echt moet kiezen, zou ik denk ik toch voor begeleiding gaan. Ik vind het echt heel leuk om dingen uit te leggen, dat kan bij de begeleiding (en het geven van bijles trouwens) genoeg! Bij coaching is het wel heel leuk dat je één-op-één-contact hebt met de leerling; op een gegeven moment ken je zo’n leerling echt goed, wat het begeleiden dan ook weer leuker maakt. 

Ten slotte: wat is jouw go-to studeertip?

Voor mij helpt het altijd om een goede planning te maken. Daarnaast maak ik, net als Thomas, gebruik van de pomodoro-techniek (al moet ik eerlijk bekennen dat de 5 minuten pauze in de

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten