Even voorstellen: Pien! - OnlineHuiswerkklas.nl

Even voorstellen: Pien!

21 maart 2023
Sanne Bouma

Nieuwsoverzicht

Hoi! Zou je eens wat over jezelf kunnen vertellen?

Ik kom uit Brussel en heb daar 18 jaar lang gewoond. In België volgt iedereen hetzelfde middelbaar onderwijs, er is dus geen vmbo- havo- of vwo-klas. Iedereen begint met het zogeheten ASO (Algemeen Secundair Onderwijs) en elke twee jaar moet je een andere richting kiezen. Je kunt in België ook niet zomaar vakken laten vallen, maar wel minder uren volgen van een bepaald vak. De eerste vier jaar deed ik de richting Latijn-wiskunde en uiteindelijk heb ik mijn middelbare school afgerond in de richting wetenschappen-wiskunde. (8 uur wiskunde, 10 uur wetenschappen (scheikunde, natuurkunde, aardrijkskunde, biologie) en de vakken geschiedenis, engels, Frans en nederlands

Wat studeer je nu?

Ik studeer nu Chemical Engineering aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Ik zit nu in mijn laatste jaar, dus als het goed is, heb ik voor de zomer mijn Bachelor gehaald.

Wat doe je graag naast je studie?

Ik vind het heerlijk om lekker veel te wandelen als het zonnetje schijnt. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om sportief bezig te zijn door te dansen of te hockeyen. Fotograferen is ook een hobby, die zou ik weer eens vaker moeten oppakken. 

Wat waren je favoriete vakken op de middelbare school?

Ik vond scheikunde en wiskunde altijd de leukste vakken op school. Vooral omdat je bij deze vakken altijd een beetje moest puzzelen totdat je het goede antwoord had. Deze combinatie was dus perfect voor mijn vervolgstudie Technische Scheikunde (Chemical Engineering).

Dilemma: liever coachen of begeleiden?

Coachen! Ik vind het altijd heel leuk om eerst even met de leerlingen over andere dingen dan school te praten, zodat ik ze op deze manier ook steeds beter leer kennen. Het is ook fijn om te merken dat het plannen steeds makkelijker gaat en ze het mij ook met trots kunnen vertellen als ze betere cijfers hebben gehaald dankzij de hulp die ze ontvangen bij OnlineHuiswerkklas.nl.

Ten slotte: wat is jouw go-to studeertip?

Poeh, lastige vraag. Voor mij is herhaling wel echt ‘the key’. Hierdoor blijft alles net wat wat langer in je hoofd hangen. Vaak doe ik dit ook hardop in mijn kamer. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat wanneer je iets hardop voorleest je het beter onthoudt dan wanneer je het alleen leest. Helpt me ook bij het studeren!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten