Samenwerking Stichting IMC de Weekendschool Groningen & OnlineHuiswerkklas.nl - OnlineHuiswerkklas.nl

Samenwerking Stichting IMC de Weekendschool Groningen & OnlineHuiswerkklas.nl

22 november 2021
Michiel van Gorp, MA

Nieuwsoverzicht

Samenwerking Stichting IMC de Weekendschool Groningen & OnlineHuiswerkklas.nl

Sinds een aantal maanden werkt OnlineHuiswerkkas.nl structureel samen met de IMC Weekendschool uit Groningen. Via de weekendschool volgt een aantal leerlingen gratis huiswerkbegeleiding, op kosten van OnlineHuiswerkklas.nl. Rosa Passchier – docent en coach bij OnlineHuiswerkklas.nl, heeft samen met Leila Ucar van de Weekendschool de samenwerking georganiseerd. 

Rosa Passchier, OnlineHuiswerkklas.nl

Rosa Passchier

”In mijn Functie als docent en coach bij OnlineHuiswerkklas.nl, en als Masterstudent Jeugdrecht kan ik met overtuiging stellen dat ieder kind baat heeft bij ondersteuning in het maken van huiswerk en het leren van toetsen. De omstandigheden waarin je als kind opgroeit en de ondersteuning die je krijgt zijn bepalend in de kansen die je hebt om je talenten te ontwikkelen.

 Vanwege mijn interesse in het sociale domein heb ik in november 2020 bij mijn werkgever nagevraagd wat de maatschappelijke doelstellingen van de organisatie zijn. Deze doelstellingen waren er toen nog niet, waardoor een gesprek ontstond. Uiteindelijk hebben we samen de maatschappelijke doelstellingen van OnlineHuiswerkklas.nl geformuleerd. In januari 2021 heb ik de verantwoordelijkheid gekregen voor het ontwikkelen en uitvoeren van een sociaal plan dat aansluit op onze doelstellingen. De belangrijkste maatschappelijke doelstelling van OnlineHuiswerkklas.nl is dat structureel 4% van onze leerlingen kosteloos deelneemt aan onze huiswerkbegeleiding.

Met dit doel in mijn achterhoofd ben ik een aantal gesprekken aangegaan met de IMC de Weekendschool Groningen. Stichting IMC Weekendschool staat al sinds de oprichting in 1998 voor onderwijsvernieuwing en biedt motivatie-gericht, aanvullend onderwijs aan kinderen uit de wijken waar dat het hardst nodig is. De stichting heeft goed zicht op kinderen die extra steun kunnen gebruiken in het onderwijs. Een structurele samenwerking met de locatie uit Groningen vond ik het beste bij onze organisatie passen, omdat de meeste mensen binnen onze organisatie in Groningen wonen en werken.

 Inmiddels volgt een aantal leerlingen via de Weekendschool kosteloos huiswerkbegeleiding bij ons. Wij helpen deze kinderen met het aanbrengen van structuur, het maken van huiswerk en het voorbereiden van toetsen. Ik ben enorm blij en trots dat we deze leerlingen die mogelijkheid kunnen bieden! Ook al is het slechts een klein stapje in het proces naar meer kansengelijkheid, het is het mijn overtuiging dat alle kleine stapjes samen een grote impact maken.”

Leila Ucar – Stichting IMC Weekendschool

Leila Ucar

”Het is fantastisch dat OnlineHuiswerkklas.nl zich  wil inzetten voor de leerlingen van IMC Weekendschool. IMC Weekendschool draagt bij aan het bestrijden van  kansongelijkheid door onze leerlingen een breder toekomstperspectief te bieden, hun eigen talenten te ontdekken en regie over hun plek in de maatschappij te stimuleren. Dit doen we door ontmoetingen te creëren tussen onze leerlingen en professionals uit het werkveld om de leerlingen in hun schoenen te laten staan. Zo leren onze leerlingen hechten van chirurgen op de operatiekamer, in toga pleiten in de rechtbank van advocaten en op pad te gaan om journaal te maken met journalisten.

We zien bij een aantal van onze leerlingen dat zij behoefte hebben aan ondersteuning op vlakken waarin wij als IMC Weekendschool geen ondersteuning kunnen bieden. Een van die behoeften is ondersteuning in de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Niet alle leerlingen hebben een oudere broer of zus die ze aan de hand kan nemen, een ouder die het voorgezet onderwijs heeft gevolgd en/of de financiële mogelijkheden heeft om begeleiding in te kopen. Het is daarom heel fijn dat OnlineHuiswerkklas.nl juist deze leerlingen een hand reikt.

 Inmiddels volgt een aantal van onze leerlingen begeleiding bij OnlineHuiswerkklas.nl. We krijgen van deze leerlingen terug dat zij erg veel baat hebben bij het aanbod van Onlinehuiswerkklas en het resultaat op korte termijn al erg zichtbaar is:

“Ik ben veel beter voorbereid voor de toetsen. Ze helpen me namelijk hoe ik goed kan leren en overhoren me. Dat vind ik erg fijn.”

“Ze helpen me met huiswerk, toetsen en eigenlijk alles wat maar met school te maken heeft. Ze leggen alles goed uit en ik merk dat ik hogere cijfers krijg op wiskunde en biologie. Ik wil jullie heel erg bedanken dat ik dit mag doen.”

 – Leerlingen IMC Weekendschool/Onlinehuiswerkklas.

 Ik merk dat deze leerlingen zelfverzekerder over hun schoolervaringen en -resultaten spreken en kwaliteiten ontwikkelen die ze de rest van hun leven zullen gebruiken zoals plannen, afspraken maken en hulp vragen. Prachtig om met z’n allen zo een groter draagvlak te creëren waardoor de leerlingen het beste uit zichzelf en hun toekomst kunnen halen!”

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten