Tips voor de examens: algemeen en biologie - OnlineHuiswerkklas.nl

Tips voor de examens: algemeen en biologie

26 april 2023
Sanne Bouma

Nieuwsoverzicht

Over een paar weken beginnen de centrale eindexamens. In de weken tot de start geven we voor een aantal vakken maar liefst 3 tips! In deze blog krijgen jullie een aantal algemene tips, die je voor veel vakken kan toepassen. Daarnaast krijgen jullie ook 3 tips voor het biologie examen!

Algemeen

  1. Maak veel oude oefenexamens – door deze te maken, word je beter bekend met de type opdrachten die je kunt verwachten. Let hierbij ook goed op de tijd!
  2. Uitlegfilmpjes – mocht er een onderdeel niet duidelijk zijn, kun je op YouTube veel handige filmpjes vinden.
  3. Eenheden – bij alle exacte vakken is het belangrijk om de juiste eenheden te noteren bij je eindantwoord. Mocht je dit vergeten, kost het je punten. Dat zou zonde zijn!

 

Biologie

  1. Schema’s en plaatjes – Als je een samenvatting maakt, probeer dan ook visuele elementen, zoals schema’s en plaatjes, toe te voegen. Vaak vatten deze de stof goed samen en misschien wel beter dan hoe je het in woorden kan omschrijven.
  2. BiNaS – Weet wat je niet precies weet, en dan ook vooral waar je het kan vinden in de BiNaS. Op deze manier raak je niet gelijk gestresst als je een vraag op je examen krijgt die je niet begrijpt. Je kan ook altijd even de vraag overslaan en later weer even opnieuw kijken aan de hand van je BiNaS. Gebruik ook altijd je BiNaS bij het oefenen van oude examens, zodat je gewend raakt aan waar je de onderwerpen kan vinden.
  3. Biologiepagina.nl – Op deze site kun je niet alleen oude examens oefenen, maar je vindt er ook drie uitlegfilmpjes met algemene tips voor het examen. Daarnaast is het fijn dat je de examens niet alleen per jaar, maar ook gecategoriseerd op onderwerp kunt oefenen. Stel dat je moeite hebt met het onderwerp gaswisseling, dan hebben zij al de vragen uit de oude examens hierover voor je onder elkaar gezet. Superfijn!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten