Zakken of slagen: een persoonlijk verhaal - OnlineHuiswerkklas.nl

Zakken of slagen: een persoonlijk verhaal

21 juni 2023
Sanne Bouma

Nieuwsoverzicht

Een week geleden hebben de meeste eindexamenleerlingen een telefoontje van hun mentor gekregen waarin ze te horen hebben gekregen dat ze gezakt of geslaagd waren. Zelf kreeg ik een paar jaar geleden ook dat telefoontje. Bij mij was het de eerste keer helaas geen feest, ik was namelijk gezakt voor mijn vwo. Uiteindelijk heb ik nu mijn Bachelor Geneeskunde zo goed als afgerond, dus maak je bij eventueel slecht nieuws geen zorgen over je toekomst!

Wat als je een telefoontje met slecht nieuws krijgt? Vaak heb je dan drie opties:

  1. Een herkansing doen om alsnog te slagen
  2. Het hele jaar opnieuw doen
  3. De vakken die je niet hebt gehaald via de VAVO (volwassenenonderwijs) doen
    • Mocht dit het geval zijn bij jou, vraag dan informatie op bij je mentor.

Voordat je kiest tussen deze opties, is het fijn om met je mentor in gesprek te gaan. Hij of zij kan jou hierin het beste begeleiden.

Wat daarnaast ook nog kan helpen, is om je resultaten die tegenvallen met je docent te bespreken. Jouw docent heeft ook jouw examen nagekeken, dus hij/zij kan je helpen met het begrijpen waarom je bent gezakt en wat je zwakke punten waren. Van feedback leer je een heleboel!

Mocht je nog kunnen slagen met een herkansing, spreekt het natuurlijk voor zich dat je daarmee aan de slag gaat. Naast dat je hulp aan je docenten kan vragen, kun je ook hulp aan bijvoorbeeld je ouders of de begeleiders van OnlineHuiswerkklas.nl vragen, die immers hun eindexamen ook hebben gehaald. Zorg er in elk geval voor dat je geconcentreerd blijft! Mij helpt het bijvoorbeeld enorm om mijn telefoon letterlijk weg te leggen. 

Wat heeft het slechte nieuws-telefoontje mij gebracht? Uiteindelijk heel veel, want ik ben een jaar later toegelaten voor de Geneeskunde-opleiding. Nu een paar jaar later kijk ik er dus positief op terug. Ik hoop ook dat jullie dit later zo zullen zien, hoe vervelend het nu ook is. Voor de leerlingen met nog een herkansing, heel veel succes en alvast een hele fijne zomervakantie!

 

Sanne BoumaBenieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten