5 tips voor de laatste toetsweek! - OnlineHuiswerkklas.nl

5 tips voor de laatste toetsweek!

28 mei 2023
Sanne Bouma

Nieuwsoverzicht

De zomervakantie komt steeds dichterbij, maar dat betekent ook dat binnenkort de laatste toetsen van het jaar op het programma staan. Hopelijk staan jullie allemaal op overgaan, maar voor degenen waarvoor dit nog niet geldt of voor wie het nog spannend is, geef ik 5 tips voor de laatste loodjes van het schooljaar; hopelijk kunnen jullie hiermee de laatste onvoldoendes nog ophalen!

 

  1. Gebruik je plangesprek ook echt om vragen te stellen over je planning en samen een goede planning te maken. Wij zijn ervoor om jou uiteindelijk te leren hoe je eigenlijk een planning maakt en hoe je voor een bepaald vak moet leren. Als je zelf tijdens je plangesprek hier al mee bezig gaat, zal dit later alleen maar positief uitpakken!
  2. Vraag om hulp. Tijdens de begeleiding word je zo vaak mogelijk bij docenten geplaatst met veel verstand van de vakken waar jij moeite mee hebt. Op deze manier hopen we bij OnlineHuiswerkklas.nl jou net dat extra beetje te kunnen helpen, waardoor je een mooi resultaat zal behalen. Het kan namelijk heel fijn zijn om de uitleg op een andere manier te horen dan in de klas. Sommige leerlingen vinden het niet zo fijn om in de meeting vragen te stellen. Vraag dan gerust het telefoonnummer van je begeleider, zodat we met elkaar kunnen bellen of chatten.
  3. Werk aan de vakken die je last vindt. Bespreek met je coach welke dit zijn, hierbij kun je vooral naar je tekorten kijken. We kunnen je hierdoor nóg beter indelen en specifieke leertips geven.
  4. Maak gebruik van samenvattingen of flashcards. Deze tip borduurt eigenlijk heel mooi voor op de vorige tip. De samenvattingen die je hebt gemaakt, kun je vervolgens laten controleren door je docenten, zodat zij kunnen checken of alle belangrijke dingen erin staan. Zo voorkom je dat je te veel overbodige dingen leert, maar wel de kern goed kent! Daarnaast zijn flashcards ook fijn voor bijvoorbeeld woorden of begrippen. Mocht je geen zin hebben om deze helemaal te gaan schrijven, kun je ze ook gewoon online maken. Superhandig!
  5. Oefen met oude toetsen en examens. Deze tip is eigenlijk vooral bedoeld voor de bovenbouwklassen. Nadat je een pakket hebt gekozen, zullen veel docenten van jouw eigen school oude examenvragen in een toets laten komen. Als je van tevoren al hebt geoefend, heb je een streepje voor op een echte toets of examen.

 

Houd ook vooral in je achterhoofd dat dit de laatste loodjes zijn. Over een maand kun je hopelijk lekker gaan genieten van de zomervakantie! Daarvoor moet je nog wel even knallen, maar met de juiste motivatie en doorzettingsvermogen moet dit helemaal goed komen. Heel veel succes!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten