Samenwerking met Loket Zwijndrechtse Waard - Online Huiswerkklas
Project

Samenwerking met Loket Zwijndrechtse Waard

1 dag
25 lessen
44 leerlingen
20 bijlesdocenten

Opdracht

In januari van dit jaar zijn we door Loket Zwijndrecht benaderd voor het organiseren van online vakinhoudelijke lessen tijdens een studiedag op 16 maart. De opdracht betrof het organiseren van een aantal lessen voor leerlingen uit vmbo-1, vmbo-2 en vmbo-3. 

‘’Op 16 maart 2023 hadden wij met ons docententeam een opleidingsdag. Wij hebben OnlineHuiswerkklas.nl benaderd om op die dag vervangende online lessen voor onze leerlingen te verzorgen. OnlineHuiswerkklas.nl heeft dit heel deskundig georganiseerd. We ontvingen achteraf een uitgebreide rapportage van OnlineHuiswerkkas.nl, over het verloop van de lessen. OnlineHuiswerkklas.nl is een fijne organisatie om zaken mee te doen.''
Barbara van Zijl, Directeur Loket Zwijndrechtse Waard

Samenwerking

In onderlinge gesprekken is door Onlinehuiswerkklas.nl en Loket Zwijndrecht eerst het doel vastgesteld:

”De lessen hebben als doel om deelnemende leerlingen zo goed mogelijk extra voor te bereiden op het eerstvolgende belangrijke toetsmoment.”

Met dit doel als uitgangspunt hebben we gezamenlijk een lijst met vakken bepaald. Leerlingen konden zich konden inschrijven voor een maximum van twee lessen: één in de ochtend (10:00 – 12:00) en één in de middag (13:00 – 15:00). We hebben de school en leerlingen voorzien van een speciale inschrijfpagina. 

Ook werd afgesproken dat er per vak een vaste vertegenwoordiger zou worden aangemerkt vanuit het Loket Zwijndrecht, die als contactpersoon zou gelden voor Onlinehuiswerkklas.nl. 

Uitvoering

Uiteindelijk hadden 44 leerlingen zich aangemeld voor extra lessen op 16 maart. Onlinehuiswerkklas.nl heeft samen met de vakvertegenwoordigers van de school de lesstof samengesteld en klaargezet. De docenten van Onlinehuiswerkklas.nl (een twintigtal) hebben zich daardoor ruim om tijd kunnen voorbereiden. Uiteindelijk vonden er in de ochtend 14 lessen plaats en in de middag 11 lessen, in groepjes van maximaal vijf leerlingen per les. 

Terugkoppeling

Na afloop van de lessen heeft iedere vakvertegenwoordiger een duidelijk overzicht ontvangen van hoe de lessen zijn verlopen. In zo’n overzicht komt terug welke leerlingen aanwezig waren, of ze goed meededen tijdens de les en welke stof er besproken is. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderwijsinstelling?

Wij zouden het erg leuk vinden om samen met u de mogelijkheden te verkennen. Neem contact met ons op via onderstaand formulier.