Samenwerking met het Rhedens Rozendaal (Eindexamenleerlingen) - OnlineHuiswerkklas.nl
Project

Samenwerking met het Rhedens Rozendaal (Eindexamenleerlingen)

7 weken
98 leerlingen
42 lessen
6 bijlesdocenten

Opdracht

Na een succesvol project met de onderbouw van het Rhedens (Rozendaal), vroeg de school om ook een reeks online vakinhoudelijke lessen te organiseren voor de examenleerlingen.

''Wij hebben een reeks lessen afgenomen voor ongeveer honderd bovenbouwleerlingen. De samenwerking met OnlineHuiswerkklas.nl is goed bevallen! Het doel en de inhoud van de lessen werd helder met ons afgestemd. Daarnaast werden onze vakdocenten via e-mail goed op de hoogte gehouden over het verloop van de online vakinhoudelijke lessen. Ten slotte waren ook onze leerlingen tevreden; zij beoordeelden de online lessen uiteindelijk gemiddeld met een 7,7.''
Wilbert Bary, Afdelingsleider Bovenbouw, Het Rhedens Rozendaal

Samenwerking

Uit overleg tussen het Rhedens en OnlineHuiswerkklas.nl kwam naar voren dat er behoefte was aan extra ondersteuning voor examenleerlingen, voor de vakken natuurkunde, economie en biologie.

Voor deze vakken werd een reeks online lessen van zeven weken georganiseerd. De reeks lessen was bedoeld als aanvulling op examenvoorbereiding, waarbij zoveel mogelijk werd geoefend met examenopgaven.

Er werd gekozen om géén speciale aanmeldpagina te maken; de aanmeldingen liepen via de school.

Uitvoering

Na sluiting van de inschrijving hadden 98 leerlingen zich ingeschreven. In samenspraak met de bovenbouwsectie is afgesproken welke examenstof zou worden behandeld. De bijlesdocenten kregen ruim de tijd en een extra vergoeding om zich goed op de online lessen voor te bereiden. 

De bijlesdocenten die de online vakinhoudelijke lessen hebben verzorgd, waren allen uitgekozen vanwege hun uitmuntende vakkennis en didactische vaardigheden.

Terugkoppeling

Wekelijks is een volledig overzicht naar de vakvertegenwoordigers van de school verstuurd. In dit overzicht kwam naar voren welke leerlingen aanwezig waren en hoe de lessen zijn verlopen. De vertegenwoordigers konden hierop reageren met vragen, tips of opmerkingen.

De online vakinhoudelijke lessen waren een succes! De lessen economie, natuurkunde en biologie werden gemiddeld door de leerlingen beoordeeld met een 7,7.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderwijsinstelling?

Wij zouden het erg leuk vinden om samen met u de mogelijkheden te verkennen. Neem contact met ons op via onderstaand formulier.