Samenwerking met Het Element (2021-heden) - OnlineHuiswerkklas.nl
Project

Samenwerking met Het Element (2021-heden)

86 leerlingen
6500+ lesuren
1600+ Rapportages
1600+ Plangesprekken

Opdracht

Na een succesvolle pilot in november 2021 hebben Het Element (Amersfoort) en OnlineHuiswerkklas.nl besloten om een langdurige samenwerking aan te gaan.

Het doel van de voortdurende samenwerking is om leerlingen te helpen bij het plannen en aanbrengen van structuur. Daarnaast bieden we extra vakinhoudelijke hulp bij de kernvakken. Dit alles om uiteindelijk het aantal leerlingen dat blijft zitten te verminderen.

'’Sinds november 2021 volgt een aantal van onze leerlingen online huiswerkbegeleiding bij OnlineHuiswerkklas.nl. Wij zijn vanuit de school tevreden met de samenwerking. Deelnemende leerlingen hebben iedere week een individueel Plangesprek (online) en studeren daarnaast vier uur onder begeleiding. Het is erg prettig dat de mentor van iedere leerling via e-mail wekelijkse rapportages ontvangt over hoe de begeleiding verloopt. We zien dat deelnemende leerlingen meer grip krijgen op hun studievoortgang. OnlineHuiswerkklas.nl draagt op een heel positieve manier bij aan de ontwikkeling van de leerlingen die deelnemen.''
Koen Janssen - Directeur van Het Element Amersfoort

Samenwerking

In overleg met Het Element en OnlineHuiswerkklas.nl is afgesproken om per leerling vier uur huiswerkbegeleiding en een Plangesprek van vijftien minuten per week te organiseren.

Daarnaast krijgen de deelnemende leerlingen de mogelijkheid om naast huiswerkbegeleiding enkele bijlessen af te nemen.

Er is een speciale inschrijfpagina gemaakt, waarop de leerlingen konden aangeven op welke tijdstippen zij huiswerkbegeleiding wilden volgen. Ook werd voor alle deelnemende leerlingen voorafgaand aan het project een individueel kennismakingsgesprek georganiseerd en een persoonlijke inlog-pagina ingericht. Alle leerlingen die bij OnlineHuiswerkklas.nl huiswerkbegeleiding volgen, beschikken over zo’n inlog-pagina. In deze online omgeving kunnen leerlingen hun planner openen en naar hun lessen gaan.

Uitvoering

Tot nu toe hebben sinds schooljaar 2021-2022 bijna 90 leerlingen van Het Element huiswerkbegeleiding, bijles en Plangesprekken gevolgd. De leerlingen van het Element hebben gedurende deze periode gemengd met particuliere leerlingen en leerlingen van andere scholen deelgenomen.

Terugkoppeling

Vanuit ons systeem hebben de mentor en ouder(s) van iedere leerling op vrijdag een overzicht ontvangen, met daarin een verslagje van elk begeleidingsmoment en het wekelijkse Plangesprek. De ontvangers konden hierop reageren met vragen, tips of opmerkingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderwijsinstelling?

Wij zouden het erg leuk vinden om samen met u de mogelijkheden te verkennen. Neem contact met ons op via onderstaand formulier.