Samenwerking met het Aeres VMBO Emmeloord (2021-heden) - OnlineHuiswerkklas.nl
Project

Samenwerking met het Aeres VMBO Emmeloord (2021-heden)

68 leerlingen
6500+ lesuren
1600+ weekoverzichten
1600+ Plangesprekken

Opdracht

Na een succesvolle pilot in februari 2021 hebben het Aeres VMBO Emmeloord en OnlineHuiswerkklas.nl besloten om een langdurige samenwerking aan te gaan.

Het doel van de voortdurende samenwerking is om leerlingen te helpen bij het plannen en aanbrengen van structuur. Daarnaast bieden we extra vakinhoudelijke hulp bij de kernvakken. Dit alles om uiteindelijk de resultaten te verbeteren.

‘Na een succesvolle Pilotsamenwerking in 2021, zijn wij met het Aeres Vmbo Emmeloord een structurele samenwerking met OHWK.nl aangegaan. Sindsdien nemen wij bij OHWK.nl een aantal plekken af, voor een aantal leerlingen die de extra hup hard nodig hebben. Leerlingen die deelnemen worden door OHWK.nl intensief en goed begeleid. Het managementteam waar ik deel van uitmaak, ontvangt van OHWK.nl iedere week uitgebreide rapportage van de samenwerking. De communicatie vanuit OHWK.nl is erg goed. OHWK en Aeres Vmbo Emmeloord zijn een goede match. De samenwerking is een succes.'
Matthijs van Gaalen – Teamleider Aeres Vmbo Emmeloord

Samenwerking

In overleg met Aeres Vmbo Emmeloord en OnlineHuiswerkklas.nl is afgesproken om per leerling vier uur huiswerkbegeleiding en een Plangesprek van vijftien minuten per week te organiseren.

Daarnaast krijgen de deelnemende leerlingen de mogelijkheid om naast huiswerkbegeleiding enkele bijlessen af te nemen. Dit gaat in overleg met de mentor van de leerling.

Er is een speciale inschrijfpagina gemaakt, waarop de leerlingen konden aangeven op welke tijdstippen zij huiswerkbegeleiding wilden volgen. Ook werd voor alle deelnemende leerlingen voorafgaand aan het project een individueel kennismakingsgesprek georganiseerd en een persoonlijke inlog-pagina ingericht. Alle leerlingen die bij OnlineHuiswerkklas.nl huiswerkbegeleiding volgen, beschikken over zo’n inlog-pagina. In deze online omgeving kunnen leerlingen hun planner openen en naar hun lessen gaan.

Uitvoering

Tot nu toe hebben sinds schooljaar 2021-2022 bijna 70 leerlingen van het Aeres Vmbo Emmeloord huiswerkbegeleiding, bijles en Plangesprekken gevolgd. De leerlingen van deze school hebben gedurende deze periode gemengd met particuliere leerlingen en leerlingen van andere scholen deelgenomen.

Terugkoppeling

Vanuit ons systeem hebben de mentor en ouder(s) van iedere leerling op vrijdag een overzicht ontvangen, met daarin een verslagje van elk begeleidingsmoment en het wekelijkse Plangesprek. De ontvangers konden hierop reageren met vragen, tips of opmerkingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderwijsinstelling?

Wij zouden het erg leuk vinden om samen met u de mogelijkheden te verkennen. Neem contact met ons op via onderstaand formulier.