Samenwerking met het Willem de Zwijger College (2021-heden) - OnlineHuiswerkklas.nl
Project

Samenwerking met het Willem de Zwijger College (2021-heden)

187 leerlingen
4000+ lesuren
1500+ Plangesprekken
229 bijlessen

Opdracht

Na een succesvolle samenwerking in het schooljaar 2020-2021 hebben het Willem de Zwijger College en OnlineHuiswerkklas.nl aan het einde van het schooljaar 2021-2022 besloten om opnieuw te gaan samenwerken. Deze keer richtte de samenwerking zich op zowel onderbouw- als bovenbouwleerlingen, op alle niveaus. Na twee succesvolle samenwerkingen heeft het management van het Willem de Zwijger College besloten om ook in het huidige schooljaar (2022-2023) gebruik te maken van onze diensten. Op dit moment volgen meer dan 70 leerlingen van het Willem de Zwijger College online studieondersteuning bij onze organisatie.

Het gezamenlijke doel van het project is om leerlingen te helpen met het maken van een goede planning (ter voorbereiding op toetsen), het voltooien van hun huiswerk en leerwerk, en het bieden van extra vakinhoudelijke uitleg. Dit wordt bereikt door middel van een doorlopende vorm van online studieondersteuning.

''Wij wilden onze bovenbouwleerlingen de kans geven om zich beter voor te bereiden op de laatste toetsperiode van het schooljaar. Na een aantal verkennende gesprekken hebben wij besloten om gedurende zes weken huiswerkbegeleiding af te nemen voor ongeveer 60 bovenbouwleerlingen. De samenwerking met Onlinehuiswerkklas.nl is uitstekend bevallen. Dankzij een slim systeem waarin rekening wordt gehouden met ieders uitdagingen, werden leerlingen in kleine groepjes gekoppeld aan de juiste begeleiders. Via e-mail werd de mentor van iedere leerling op de hoogte gehouden en actief betrokken bij de begeleiding. Ook onze leerlingen waren zeer enthousiast en beoordeelden de huiswerkbegeleiding uiteindelijk met een 7,6.''
Frans Bleumer, Voormalig Directeur Onderwijs, Het Willem de Zwijger College, Papendrecht

Samenwerking

In overleg met het Willem de Zwijger College is besloten om elke leerling zes uur huiswerkbegeleiding per week en een Plangesprek van vijftien minuten te bieden.

Om alles goed te organiseren werd er door OnlineHuiswerkklas.nl een speciale inschrijfpagina opgezet waar deelnemende leerlingen zich kunnen inschrijven en kunnen aangeven op welke tijdstippen zij huiswerkbegeleiding willen volgen. Zodra leerlingen zich inschrijven, wordt er een persoonlijke loginpagina voor hen gecreëerd. In deze online omgeving kunnen leerlingen hun studieplanner raadplegen en met één klik deelnemen aan iedere online les.

Voordat de lessen begonnen, werd er voor alle deelnemende leerlingen een persoonlijk kennismakingsgesprek georganiseerd. Tijdens dit gesprek werd uitgelegd hoe leerlingen optimaal gebruik kunnen maken van de online huiswerkbegeleiding.

Uitvoering

Sinds het schooljaar 2020-2021 hebben bijna 200 leerlingen van het Willem de Zwijger College met enthousiasme deelgenomen aan verschillende projecten. Verschillende fulltime onderwijsprofessionals en tientallen student-docenten hebben bijgedragen aan het succes van elk project. De begeleiding vond telkens plaats in kleine groepjes (gemiddeld vijf deelnemers per docent). Daarnaast volgt iedere deelnemer wekelijks een individueel plangesprek van 15 minuten, met dezelfde begeleider.

Terugkoppeling

Vanuit ons systeem hebben de mentor en ouder(s) van iedere leerling op vrijdag een overzicht ontvangen, met daarin een verslagje van elk begeleidingsmoment en het wekelijkse Plangesprek. De ontvangers konden hierop reageren met vragen, tips of opmerkingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderwijsinstelling?

Wij zouden het erg leuk vinden om samen met u de mogelijkheden te verkennen. Neem contact met ons op via onderstaand formulier.