Samenwerking met het DevelsteinCollege - OnlineHuiswerkklas.nl
Project

Samenwerking met het DevelsteinCollege

2 semesters
50+ lessen

Opdracht

Vanuit het DevelsteinCollege hebben wij de vraag gekregen om in het schooljaar 2020-2021 voor een klein groepje bovenbouwleerlingen online vakinhoudelijke lessen scheikunde te organiseren.

‘De online vakinhoudelijke lessen verlaagden de werkdruk voor onze docenten in de vakgroep scheikunde (bovenbouw). Vanwege het grote lerarentekort was het een groot probleem om docenten te vinden voor de reguliere lessen. Als een leerling extra individuele uitleg nodig had, kon de vakdocent een leerling gemakkelijk doorverwijzen. Onze vakdocenten ontvingen wekelijks een verslag waarin is terug te lezen hoe de lessen zijn verlopen. De extra hulp kwam ons goed van pas en de terugkoppeling die wij wekelijks ontvingen was heel goed.’
Matthijs den Haan – Rector Develsteincollege

Samenwerking

In de gesprekken tussen het DevelsteinCollege en OnlineHuiswerkklas.nl kwam naar voren dat vooral een flexibele aanpak gewenst was. Het moest voor leerlingen mogelijk zijn om hun deelname zelf te bepalen en wekelijks aan te passen. OnlineHuiswerkklas.nl heeft met dat doel een speciale inschrijfpagina voor de leerlingen ingericht.

Uitvoering

In samenspraak met de school werd de lesstof zorgvuldig bepaald en klaargezet voor een vast groepje bijlesdocenten. Na een geslaagde proefperiode besloot het DevelsteinCollege de samenwerking met OnlineHuiswerkklas.nl te verlengen. In een periode van twee semesters hebben meer dan 50 online vakinhoudelijke lessen scheikunde plaatsgevonden.

Terugkoppeling

Wekelijks is een volledig overzicht naar de vakvertegenwoordigers van de school verstuurd. In dit overzicht kwam naar voren welke leerlingen aanwezig waren en hoe de lessen zijn verlopen. De vertegenwoordigers konden hierop reageren met vragen, tips of opmerkingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderwijsinstelling?

Wij zouden het erg leuk vinden om samen met u de mogelijkheden te verkennen. Neem contact met ons op via onderstaand formulier.