Samenwerking met het Rhedens Rozendaal (Onderbouw) - Online Huiswerkklas
Project

Samenwerking met het Rhedens Rozendaal (Onderbouw)

6 weken
36 lessen
54 leerlingen
6 bijlesdocenten

Opdracht

Het Rhedens (Rozendaal) heeft ons in februari 2021 gevraagd om online vakinhoudelijke lessen Nederlands te organiseren, omdat zij merkten dat een groep onderbouwleerlingen een achterstand had opgelopen op het gebied van werkwoordspelling en leesvaardigheid.

''Vanuit enkele vakdocenten kwamen signalen dat sommige leerlingen vertraging hadden opgelopen in hun leerproces. Voor deze groep leerlingen heeft OnlineHuiswerkklas.nl een aantal lessen georganiseerd. Ik ben zeer tevreden over hoe OnlineHuiswerkklas.nl dit heeft aangepakt. De bijlesdocenten bereidden de lessen telkens goed voor. Omdat de lessen in kleine groepjes plaatsvonden kregen de leerlingen veel extra aandacht. Ten slotte werden de vakdocenten via e-mail telkens goed op de hoogte gehouden over het verloop van de extra online lessen.''
Monique van Kleef – Afdelingsleider onderbouw, Het Rhedens Rozendaal.

Samenwerking

In de gesprekken tussen het Rhedens en OnlineHuiswerkklas.nl werd afgesproken dat een groep onderbouwleerlingen gedurende zes weken online vakinhoudelijke lessen Nederlands zou volgen. De eerste drie weken stonden in het teken van werkwoordspelling en de laatste drie weken in het teken van leesvaardigheid. OnlineHuiswerkklas.nl heeft de school en de leerlingen voorzien van een speciale inschrijfpagina.

Uitvoering

Uiteindelijk hebben 54 leerlingen zich ingeschreven voor de reeks online lessen die gedurende zes weken plaats heeft gevonden. In samenspraak met de school is de lesstof bepaald, zodat de bijlesdocenten zich goed konden voorbereiden op de online lessen.

Terugkoppeling

Wekelijks is een volledig overzicht naar de vakvertegenwoordigers van de school verstuurd. In dit overzicht kwam naar voren welke leerlingen aanwezig waren en hoe de lessen zijn verlopen. De vertegenwoordigers konden hierop reageren met vragen, tips of opmerkingen.

Na afloop van het project heeft OnlineHuiswerkklas.nl de leerlingen gevraagd een enquête in te vullen. De lessen werden gemiddeld beoordeeld met een 8,0! Het project was zo’n succes dat het Rhedens besloot om ook online vakinhoudelijke lessen voor de bovenbouw af te nemen.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderwijsinstelling?

Wij zouden het erg leuk vinden om samen met u de mogelijkheden te verkennen. Neem contact met ons op via onderstaand formulier.