Online Examentrainingen voor Loket Zwijndrechtse Waard - Online Huiswerkklas
Project

Online Examentrainingen voor Loket Zwijndrechtse Waard

2 dagen
24 blokuren
32 leerlingen
9 bijlesdocenten

Opdracht

Naar aanleiding van een succesvolle Pilotsamenwerking op 16 maart, besloot Loket Zwijndrechtse Waard om ons opnieuw in te schakelen. Dit keer werd ons verzocht om in de eerste week van mei online examentrainingen te organiseren voor een groep examenleerlingen.

‘’In de eerste week van mei heeft OnlineHuiswerkklas.nl online examentrainingen voor een groep examenleerlingen verzorgd. OnlineHuiswerkklas.nl heeft dit heel deskundig georganiseerd. We ontvingen achteraf een uitgebreide rapportage van OnlineHuiswerkkas.nl, over het verloop van de lessen. OnlineHuiswerkklas.nl is een fijne organisatie om zaken mee te doen.''
Barbara van Zijl, Directeur Loket Zwijndrechtse Waard

Samenwerking

In onderlinge gesprekken is door Onlinehuiswerkklas.nl en Loket Zwijndrecht eerst het doel vastgesteld:

”De lessen hebben als doel om deelnemende leerlingen zo goed mogelijk extra voor te bereiden op het examen.”

Met dit doel als uitgangspunt hebben we gezamenlijk een lijst met vakken bepaald. Leerlingen konden zich konden inschrijven voor een maximum van twee examentrainingen: één op dinsdag 2 mei (10:00 – 14:15) en één op woensdag 3 mei (10:00 – 14:15). OnlineHuiswerkklas.nl heeft de school voorzien van een speciale inschrijfpagina. 

Zodra leerlingen zich inschreven werden zij via e-mail voorzien van de lesstof die er op 2 en/of 3 mei behandeld zou worden. Leerlingen werden aangemoedigd om zich voor te bereiden. Echter: een goede voorbereiding werd niet verplicht gesteld – om participatie zo laagdrempelig mogelijk te houden.

Uitvoering

Uiteindelijk meldden 32 leerlingen zich aan voor één of twee examentrainingen. Uiteindelijk vonden er twaalf verschillende examentrainingen plaats (255 minuten excl. pauzes), in groepjes van maximaal vijf leerlingen per les. De lessen waren een groot succes!

Terugkoppeling

Na afloop van de trainingen heeft het management van Loket Zwijndrechtse Waard op donderdag 4 mei een duidelijk overzicht van het verloop van de lessen ontvangen. In het overzicht komt terug welke leerlingen aanwezig waren en of ze goed meededen tijdens de les. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderwijsinstelling?

Wij zouden het erg leuk vinden om samen met u de mogelijkheden te verkennen. Neem contact met ons op via onderstaand formulier.