Checklist - OnlineHuiswerkklas.nl

Checklist

Hoe neem ik op de juiste manier deel aan de Online Huiswerkklas?

Onze docenten hebben drie taken: toezicht houden, controleren en vragen beantwoorden. Om hun taken zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat onze leerlingen zich aan bepaalde regels houden. Die regels hebben we uitgewerkt op deze pagina. Gebruik het uitvouw-menu hieronder en loop onze checklist even na, voordat je begeleidingsuur begint.

 • Check 1. Zorg dat je planner helemaal is bijgewerkt, vóór je begeleiding begint
  He is belangrijk dat al het maak- en leerwerk van de komende twee weken in je planner staat genoteerd. Als je niet zeker weet of je planner helemaal is bijgewerkt, is het goed voor de les in te loggen op jouw leerlingvolgsysteem Magister, Its Learning of SomToDay.
 • Check 2. Zorg dat je op tijd bent
  Het is van belang dat je vijf minuten voor de les helemaal klaar bent on deel te nemen aan de les.
 • Check 3. Neem deel vanuit een rustige kamer, achter een groot bureau
  Zorg ervoor dat je op je werkplek géén last hebt van omgevingsgeluiden. Werk bij voorkeur vanuit een stille kamer, achter een groot bureau.
 • Check 4. Zorg dat alle hulpmiddelen aanwezig zijn
  Het is belangrijk om tijdens het leren zoveel mogelijk op te schrijven. Zorg ervoor dat je het juiste materiaal in orde heb. Denk aan: een groot collegeblok (A4), minimaal twee werkende pennen, markeerstiften. Als je gaat werken aan een bètavak, heb je nog meer hulpmiddelen nodig. Denk in dat geval ook aan een rekenmachine, een liniaal en een Binas.
 • Check 5. Zorg dat je internetverbinding sterk genoeg is
  Het is belangrijk dat je je internetverbinding test op de plek waar je de begeleiding wilt volgen. Op deze website kun je je internetverbinding testen. Om deel te nemen aan onze huiswerkbegeleiding, volstaat een downloadsnelheid van 10mb/s, in combinatie met een uploadsnelheid van 5mb/s.
 • Check 6. Zorg dat je telefoon is verbonden met Whatsapp
  Tijdens de les vragen we je af en toe om foto's van je gemaakte werkt met ons te delen. Daarnaast is Whatsapp ook heel belangrijk voor als je een vraag wilt stellen. Via Whatsapp kun je een vraag uit je lesboek fotograferen en direct delen met jouw docent. Het is daarom belangrijk dat je tijdens de les met Whatsapp verbonden bent.
 • Check 7. Neem deel vanaf een Laptop
  Als je géén laptop hebt, accepteren we het ook als je de begeleiding vanaf een tablet volgt. Het is niet toegestaan om de begeleiding vanaf je mobiele telefoon te volgen.
 • Check 8. Zorg dat je werkblad goed in beeld is
  Wij willen graag goed toezicht houden. Het is fijn als je ons hierbij helpt! Je plaatst je laptop hiervoor aan de linker- of rechterkant van je bureau, op ongeveer 120cm afstand. Je richt je camera op je bureau. Het is niet verplicht om herkenbaar in beeld te zitten. Om goed toezicht te houden is het voor ons veel belangrijker dat we je werkblad goed kunnen zien.
 • Check 9. Gebruik audio-oortjes of een headset
  Als je last hebt van het overleg van anderen, kun je je audio-oortjes even uitdoen, of je headset afzetten. Zodoende kun je in stilte studeren. Als we in de tussentijd contact zoeken met jou, laten we je telefoon twee keer overgaan. Heb je géén audio-oortjes of headset? Zet dan gerust je geluid (tijdelijk) uit als je last hebt van het overleg van anderen. Het is belangrijk dat je rustig kunt studeren.
 • Check 10. Werk je op de PC? Dan deel je je scherm met de docent
  Als je op je laptop moet werken, staat je camera uitgeschakeld. Echter: je deelt je scherm met de docent via Zoom. Zodoende kan hij/zij continu toezicht houden, en je direct helpen als je iets niet begrijpt.
 • Check 11. Stel gerust een vraag aan de docent
  Tijdens huiswerkbegeleiding vinden wij het erg leuk om uitleg te geven. Je kunt ons op twee manieren vragen stellen: 1. Klik op je microfoon en zeg dat je hulp nodig hebt. 2. Maak een foto van de vraag die je niet begrijpt, en stuur deze door via Whatsapp.
 • Check 12. Ben je ziek of verhinderd? Zorg dat je dan netjes bent afgemeld
  Leerlingen kunnen zichzelf niet afmelden. Als je de begeleiding vanwege een goede reden mist (zoals ziekte) kan je ouder/verzorger of mentor op school je tot twee uur voor de les afmelden (geoorloofd afwezig). Dat kan via e-mail (info@onlinehuiswerkklas.nl), of door een Whatsapp berichtje te sturen naar de Manager van jouw klas.