Cursus Leren-Leren - Online Huiswerkklas

Cursus Leren-Leren

Wij geloven in de effectiviteit van online huiswerkbegeleiding die plaatsvindt in kleine groepjes. Echter, het kan voorkomen dat een leerling extra hulp nodig heeft in één of meerdere aspecten van het Leren-Leren. Wij bieden deze leerlingen de mogelijkheid om, als aanvulling op de online huiswerkbegeleiding,  kosteloos een cursus leren-leren te volgen. Op deze pagina kun je je inschrijven voor één of meerdere modules.

Cursus Leren-Leren

Onze onderwijsspecialist Suzanne Smit heeft de cursus Leren-Leren voor OnlineHuiswerkklas.nl ontwikkeld. De cursus is alléén bedoeld voor leerlingen uit de eerste en tweede klas. De cursus bestaat uit drie modules waarin verschillende vaardigheden worden aangeleerd.

Lessen wellicht in iets grotere samenstelling

Bij OnlineHuiswerkklas.nl zitten er gebruikelijk nooit meer dan zes leerlingen tegelijk in één les. Echter, voor deze cursus zou het kunnen dat er meer dan zes leerlingen tegelijkertijd deelnemen. Daar staat tegenover dat de modules kosteloos te volgen zijn.

Module 1: Plannen en prioriteiten stellen – 50 minuten

In de eerste module wordt samen geoefend in het maken van een goede (toetsweek)-planning. Welke stappen moet je doorlopen om een toets te leren? Waar moet je rekening mee houden als je een planning maakt? Tijdens de module wordt er voor de eerstvolgende toetsweek een uitgebreide toetsweekplanning gemaakt, en krijgt een leerling handvatten waardoor hij/zij dat voortaan helemaal zelf kan. Na de module wordt het stappenplan met de leerling gedeeld.

Module 2: Hoe maak je een goede samenvatting? – 50 minuten

Tijdens de module wordt er samen met de leerling een samenvatting gemaakt; met een focus op het herkennen van belangrijke verbanden, opsommingen en begrippen. Na de module wordt het stappenplan met de leerling gedeeld.

Module 3: Hoe leer je het beste voor een taal? – 50 minuten

Tijdens deze module wordt er geoefend met een aantal verschillende technieken voor het leren van woordjes en zinnen. Daarnaast komt aan bod hoe je een overzicht maakt van grammaticaregels, en hoe je deze uit je hoofd kunt leren. Ten slotte wordt besproken hoe je jezelf het beste kunt overhoren. Na de module wordt het stappenplan met de leerling gedeeld.

 

Inschrijven

  • Deelnemen is kosteloos, mits je komt opdagen. Als je voor een bepaalde module niet komt opdagen, brengen we €10 in rekening.
  • De cursus is alléén bedoeld voor leerlingen uit de eerste en tweede klas.
  • De uiterste inschrijvingsdatum is twee dagen vóór een bepaalde module plaatsvindt. OHWK behoudt de optie om de mogelijkheid tot inschrijven eerder te sluiten, als er heel veel belangstelling is.
  • Meerdere opties mogelijk