Even voorstellen: Thomas! - OnlineHuiswerkklas.nl

Even voorstellen: Thomas!

20 december 2022
Sanne Bouma

Nieuwsoverzicht

Hoi! Zou je eens wat over jezelf kunnen vertellen?

Ik ben Thomas, ik ben 25 jaar en ik studeer Quantitative Finance in Rotterdam. Ik heb vwo gedaan en NT & NG als pakket gekozen met Grieks erbij. Ik merkte altijd dat ik natuurkunde leuk vond, maar dat het andere mensen minder goed afging. Daarom geef ik al een tijd bijlessen en werk ik nu al anderhalf jaar bij OnlineHuiswerkklas.nl

Wat studeer je nu?

Ik heb een bachelor gedaan in Technische Natuurkunde in Groningen. Voor mijn master wou ik graag iets nieuws proberen, dus ben ik de econometrie master Quantitative Finance ga doen. Ik start in april met mijn scriptie!

Wat doe je graag naast je studie?

In mijn vrije tijd zeil ik graag en speel ik piano. Ook ben ik groot fan van hardlopen. Daarnaast hou ik er altijd van om nieuwe hobby’s op te pakken. Op dit moment ben ik aan het leren windsurfen en drummen!

Waarom heb je ervoor gekozen om bij OnlineHuiswerkklas.nl te gaan werken?

Het had 2 dingen die ik heel prettig vond. Ten eerste kon ik leerlingen lesgeven wat ik heel graag wou doen. Daarnaast vond ik het flexibele van werken vanuit huis heel fijn. Nu wordt OHWK steeds groter, waardoor het team ook steeds leuker wordt!

Wat waren je favoriete vakken op de middelbare school?

Wiskunde en natuurkunde! Voor mij waren die vakken super. Ik snapte namelijk altijd al best wel goed hoe de verschillende opdrachten moesten, waardoor ik er altijd ook veel minder voor hoefde te leren (zoals je bij geschiedenis bijvoorbeeld hele tijdlijnen uit je hoofd moet stampen). 

Natuurkunde en wiskunde is altijd een beetje geluk hebben, of het gaat je goed af en je hoeft dus nauwelijks te leren, of het gaat je niet goed af en je moet er heel veel voor oefenen. Ik had geluk!

Dilemma: liever coachen of begeleiden?

Nou ik heb maar weinig gecoacht, zodat ik extra veel hulp kon geven bij natuurkunde en wiskunde, dus ik weet het nog niet! Als ik nu zou moeten kiezen, ga ik voor begeleiden.

Ten slotte: wat is jouw go-to studeertip?

Nou, mijn spanningsboog is best wel laag, waardoor ik snel mijn concentratie verlies. Ik heb toen in mijn studententijd de ‘pomodoro techniek’ voor studeren geleerd. Daarbij studeer je steeds 25 minuten, en heb je dan even 5 minuten pauze. Dan weer 25 minuten studeren, 5 minuten pauze etc.. Als je al je afleidende middelen goed weg stopt, is het een methode die (in ieder geval voor mij) heel goed werkt!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten