Even voorstellen: Willemijn! - OnlineHuiswerkklas.nl

Even voorstellen: Willemijn!

31 mei 2023
Sanne Bouma

Nieuwsoverzicht

Hoi! Zou je eens wat over jezelf kunnen vertellen?

Hoi! Ik ben Willemijn, 19 jaar en kom oorspronkelijk uit Heesch in Brabant. Ik heb in Oss op de middelbare school gezeten, waar ik atheneum heb gedaan. In de derde klas heb ik toen voor het NT/NG vakkenpakket gekozen met Spaans en Frans als moderne talen. Na mijn middelbare schooltijd in het zuiden ben ik naar het hoge noorden verhuisd om daar verder te gaan studeren!

Wat studeer je nu?

Ik heb eerst communicatie- en informatiewetenschappen gestudeerd. Hier heb ik toen mijn BSA voor gehaald, maar ik zat daar toch niet helemaal op mijn plek. Nu studeer ik Pedagogische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dit past gelukkig veel beter bij mij!

Wat doe je graag naast je studie?

Haha, dit is eigenlijk het standaard studentenleventje ervaren. Ik hou ervan om gezellige dingen te doen met vriendinnen of huisgenoten, denk hierbij dan aan lekker naar het terras gaan! Daarnaast woon ik vlakbij het Noorderplantsoen, dus ga ik daar ook graag lekker wandelen!

Waarom heb je ervoor gekozen om bij OnlineHuiswerkklas.nl te gaan werken?

Mijn huisgenootje werkte al bij OnlineHuiswerkklas.nl en ik vond het zelf altijd leuk om te horen dat je op deze manier leerlingen kan helpen. Daarnaast past het ook goed bij mijn studie! Ik leer daar veel theorie, maar door hier te werken kan ik de kennis die ik daar op doe al toepassen in de praktijk.

Wat waren je favoriete vakken op de middelbare school?

Ik vond vroeger de talen altijd leuk, dus bijvoorbeeld Frans en Spaans. Dit kwam vooral, omdat de lessen altijd leuk waren ingedeeld, maar ook omdat ik er goed in was. Daarnaast vond ik bij het vak biologie voornamelijk het menselijk lichaam interessant. 

Dilemma: liever coachen of begeleiden?

Haha, die keuze is makkelijk voor mij, ik geef namelijk alleen huiswerkbegeleiding! Dit vind ik ook leuk om te doen, omdat ik de kennis die ik opdoe bij mijn studie gelijk in de praktijk kan gebruiken om de leerlingen te helpen.

Ten slotte: wat is jouw go-to studeertip?

Begin lekker op tijd! Ook al klinkt dit cliché, je helpt jezelf er echt enorm mee! Je hoeft dan op het laatst niet meer hele lange dagen te maken en daarbij druk of stress te ervaren. Voor mij is dat ook fijn, omdat ik een korte spanningsboog heb. Als ik dan op tijd begin, hou ik naast het leren ook nog genoeg tijd over om tussendoor andere leuke dingen te doen!Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten