Extra Plusuren Geven - OnlineHuiswerkklas.nl

Extra Plusuren Geven

Lieve collega’s,

Vanaf de week van maandag 8 januari starten er opnieuw Plusuren voor in totaal 22 leerlingen van Het Element. Zij volgen wekelijks één, twee of drie Plusuren. De Plusuren worden georganiseerd door Michiel van Gorp.

Een Plusuur verschilt sterk van huiswerkbegeleiding, omdat je tijdens een Plusuur zoveel mogelijk stof uitlegt. Je deelt je tweede scherm continu met de deelnemers. Het is de bedoeling dat je tijdens een Plusuur eventjes tijd aan theorie besteedt, en daarna zoveel mogelijk opdrachten doet. Je maakt het interactief door leerlingen af en toe de beurt te geven. Ieder Plusuur duurt precies 50 minuten. 

Een Plusuur verschilt van een bijles – omdat je meer dan één deelnemer hebt (maximaal zes). Daarnaast gaan de logboeken niet naar ouders – maar naar de vak-vertegenwoordiger, die de leerlingen lesgeeft op school. Je verzorgt wekelijks een extra les om die persoon te ondersteunen, en je brengt verslag uit aan die persoon. De vak-vertegenwoordiger levert bij het management van OHWK ook de lesstof aan, en bepaalt op die manier waar het Plusuur aan wordt besteed.

Dubbel betaald

Voor een Plusuur krijg je ook beter betaald dan je gewend bent. Een Plusuur vergt wat meer voorbereiding dan een bijles: we willen graag een hoge kwaliteit leveren. Daarom worden Plusuren altijd dubbel verloond: voor ieder Plusuur (50 minuten) krijg je extra voorbereidingstijd (50 minuten).  Het is belangrijk om te realiseren dat wanneer je een Plusuur op je neemt, je een iets grotere verantwoordelijkheid op je neemt dan wanneer je bijles – of huiswerkbegeleiding geeft. Die extra verantwoordelijkheid wordt weerspiegeld in de extra compensatie.

Hoe lang lopen de Plusuren door. En wat als ik een keertje niet kan?

De aanstaande serie, die op 8 januari van start gaat, zal gedurende tien opeenvolgende weken plaatsvinden. Je verbindt jezelf tot en met de week van maandag 11 maart voor het geven van het Plusuur. Het is fijn voor de leerlingen dat ze consistent dezelfde docent hebben, dat draagt bij aan de kwaliteit van het Plusuur. Mocht je een keer verhinderd zijn, kun je dit tijdig aan Michiel te laten weten. We zullen het Plusuur in overleg met de deelnemers dan een keertje verzetten naar een ander moment.

Wil je graag extra Plusuren geven? Laat het ons weten op onderstaand formulier! Het betreft een reeks van tien Plusuren. Les 1 in week 2, les 10 in week 11.


  • Meerdere opties mogelijk

    Als je een keertje niet kan - is dat niet zo'n probleem. We zullen deze les dan in overleg met de deelnemers een keertje verzetten.