Huiswerk­begeleiding - Het Grotiuscollege - OnlineHuiswerkklas.nl

Huiswerk­begeleiding – Het Grotiuscollege

Huiswerkbegeleiding

Het Grotiuscollege wil een aantal leerlingen de kans geven om zich beter voor te bereiden op belangrijke toetsmomenten en eventuele leerachterstanden in te halen.

Om dit doel te bereiken is Het Grotiuscollege een samenwerking aangegaan met de organisatie OnlineHuiswerkklas.nl. OnlineHuiswerkklas.nl biedt, op initiatief van Het Grotiuscollege, leerlingen die zich inschrijven de mogelijkheid om vanaf 7 januari tot het einde van het schooljaar 6 uur huiswerkbegeleiding per week te volgen. Daarnaast volgen alle deelnemers iedere week een individueel Plangesprek (15 minuten).

Nieuwe deelnemers kunnen zich tot en met donderdag 21 december aanmelden via het inschrijfformulier onderaan deze pagina. De begeleiding begint vanaf zondag 7 januari. Deelnemen aan het project is kosteloos.

Iedere week: Individueel Plangesprek (15 minuten). 

Iedere week vindt op een vast tijdsstip het wekelijkse Plangesprek plaats met een vaste begeleider (individueel). Dit is een online gesprek (via video). Nadat er is gekeken naar het huiswerk wordt er samen een planning gemaakt voor de komende week.

Zondag t/m donderdag: huiswerkbegeleiding

De begeleidingsuren zijn interactief en vinden plaats in kleine groepjes van maximaal zes leerlingen. De begeleider houdt toezicht, controleert regelmatig de voortgang en is direct beschikbaar bij vragen. Deelnemers plannen de begeleidingsuren zelf in. Zo kan ervoor gekozen worden om de uren te verspreiden over bijvoorbeeld twee, drie, of vier dagen.

Hoe kan ik mij aanmelden? 

Je kunt je tot en met donderdag 21 december aanmelden via het formulier onderaan deze pagina. In de week van maandag 25 december ontvangen alle deelnemers en hun ouders/verzorgers een e-mail met login-gegevens en een instructievideo. Nadat je de instructievideo hebt bekeken, nodigen we je uit om te bevestigen of alles helder is. Als dat niet het geval is, staan we telefonisch voor je klaar om alles te verduidelijken.

Hoe kan ik mij afmelden? 

De begeleiding loopt in principe door tot het einde van het schooljaar. Leerlingen die deelnemen aan het project kunnen besluiten om de samenwerking tussentijds op te zeggen. Na opzegging loopt de begeleiding nog twee weekjes door.

Loopt de begeleiding in de vakantie door?

In de week voor officiële meivakantie (week 17) vindt géén begeleiding plaats. In de krokusvakantie (week 8) en in de officiële meivakantie (week 18) loopt de begeleiding wel door.

Stap 1.

Je wilt je extra inzetten om het schooljaar 2023-2024 succesvol af te ronden. Je meldt je daarom vóór donderdag 21 december aan op deze pagina.

Stap 2.

In de week van maandag 25 december sturen we jou en je ouders/verzorgers een e-mail met een instructievideo en logingegevens.

Stap 3.

Nadat je de instructievideo hebt bekeken, nodigen we je uit om te bevestigen of alles helder is. Als dat niet het geval is, staan we telefonisch voor je klaar om alles te verduidelijken.

Stap 4.

Je volgt vanaf 7 januari wekelijks zes uur huiswerkbegeleiding en een individueel Plangesprek

Inschrijving

Je kunt je tot en met donderdag 21 december aanmelden via onderstaand formulier. Deelnemen aan het project is kosteloos.

 • Voordat we starten met de begeleiding, zijn we benieuwd hoe jij ervoor staat op school. Als je voor een bepaald vak nog géén cijfers hebt gehaald, zijn we benieuwd naar je laatste cijfergemiddelde van vorig schooljaar. Geef hieronder je laatste cijfergemiddelden door.

 • Nederlands
 • Engels
 • Frans
 • Duits
 • Wiskunde
 • Maatschappijleer
 • Geschiedenis
 • NASK
 • Natuurkunde
 • Scheikunde
 • Godsdienst
 • Leerlingen die deelnemen aan het project volgen zes uur begeleiding per week - en bepalen zelf op welke momenten zij de begeleiding volgen. Denk even goed na over jouw ideale weekplanning, en vink daarna hieronder precies zes hokjes aan.

  Ik ben niet zes uur per week beschikbaar. Kan ik alsnog deelnemen?

  Dat is helaas niet mogelijk. Leerlingen die deelnemen aan het project, nemen zes uur begeleiding per week af.

  Wat gebeurt er als ik meer of minder dan zes hokjes aankruis?

  Indien je minder dan zes vakjes aankruist, zal je naast jouw eigen keuzes willekeurig worden ingedeeld zodat je zes afspraakmomenten hebt. Als je meer dan zes vakjes invult, zullen we een aantal keuzes willekeurig laten vervallen.

  Kan ik mijn weekplanning later nog wijzigen?

  Ja! Deelnemers kunnen hun afspraakmomenten iedere week tot donderdag 18:00 wijzigen in het leerlingportaal. Wijzigingen gaan de week erna direct in.

Informatie

Whatsapp: +31687820570
Tel: 085 877 1234
E-mail: info@onlinehuiswerkklas.nl