Huiswerkbegeleiding - Het Nieuwe Eemland - OnlineHuiswerkklas.nl

Huiswerkbegeleiding – Het Nieuwe Eemland

Huiswerkbegeleiding

Het Nieuwe Eemland wil een aantal leerlingen de kans geven om zich beter voor te bereiden op belangrijke toetsmomenten en eventuele leerachterstanden in te halen.

Om dit doel te bereiken is Het Nieuwe Eemland een samenwerking aangegaan met de organisatie OnlineHuiswerkklas.nl. OnlineHuiswerkklas.nl biedt, op initiatief van het Nieuwe Eemland, leerlingen die zich inschrijven de mogelijkheid om dit schooljaar 5 uur huiswerkbegeleiding per week te volgen. Daarnaast volgen alle deelnemers iedere week een individueel Plangesprek (15 minuten).

Nieuwe deelnemers kunnen zich tot en met woensdag 4 september aanmelden via het inschrijfformulier onderaan deze pagina. De begeleiding begint in de week van maandag 23 september. Deelnemen aan het project is kosteloos.

Iedere week: Plangesprek (15 minuten)

Iedere week vindt op een vast tijdsstip het wekelijkse Plangesprek plaats met je persoonlijke studiecoach (individueel). Dit is een online gesprek (via video). Nadat er is gekeken naar het huiswerk wordt er samen een planning gemaakt voor de komende week.

Zondag t/m donderdag: huiswerkbegeleiding

De begeleidingsuren zijn interactief en vinden plaats in kleine groepjes van maximaal zes leerlingen. De begeleider houdt toezicht, controleert regelmatig de voortgang en is direct beschikbaar bij vragen. Deelnemers plannen de begeleidingsuren zelf in. Zo kan ervoor gekozen worden om de uren te verspreiden over bijvoorbeeld twee, drie, vier of vijf dagen.

Hoe kan ik mij aanmelden? 

Je kunt je tot en met woensdag 4 september aanmelden via het formulier onderaan deze pagina.

Hoe kan ik mij afmelden? 

De begeleiding loopt in principe door tot het einde van het schooljaar. Leerlingen die deelnemen aan het project kunnen ons via een ouder of mentor laten weten dat zij willen stoppen. Na opzegging loopt de begeleiding nog twee weekjes door.

Stap 1.

Je wilt je extra inzetten om het schooljaar 2024-2025 succesvol af te ronden

Stap 2.

Je meldt je vóór woensdag 4 september aan voor huiswerkbegeleiding op deze pagina

Stap 3.

Samen met je ouder/verzorger bekijk je een uitlegvideo over hoe de begeleiding werkt

Stap 4.

Je volgt wekelijks 5 uur huiswerkbegeleiding en een individueel Plangesprek

Aanmelden

Wil jij ook deelnemen? Laat het ons vóór woensdag 4 september weten via onderstaand formulier.

OSG Hugo de Groot

 • Leerlingen die deelnemen aan het project volgen 5 uur begeleiding per week - en bepalen zelf op welke momenten zij de begeleiding volgen. Denk even goed na over jouw ideale weekplanning, en vink daarna hieronder precies 5 hokjes aan.

  Ik ben niet 5 uur per week beschikbaar. Kan ik alsnog deelnemen?

  Dat is helaas niet mogelijk. Leerlingen die deelnemen aan het project, nemen minimaal 6 uur begeleiding per week af.

  Kan ik mijn weekplanning later nog wijzigen?

  Deelnemers kunnen hun afspraakmomenten gemakkelijk aanpassen. Een roosterwijziging gaat dan niet direct in, maar vanaf de eerstvolgende week.

  Vink hieronder precies 5 hokjes aan.

 • Op zaterdag 17 september vindt jouw kennismakingsgesprek plaats. In het online gesprek (20 minuten) laten we jou zien hoe alles werkt! Zijn er momenten waarop je niet kan? Vink die hokjes dan hieronder aan! Kun je op alle momenten? Laat alle vakjes dan open!

 • Leerlingen die deelnemen aan het project volgen iedere zondagochtend op een vast tijdsstip een individueel Plangesprek (15 minuten).

  Ik kan niet op zondagochtend. Kan ik alsnog deelnemen?

  Wij raden alle deelnemers aan om het wekelijkse Plangesprek te volgen. Echter: als het écht niet uitkomt, is het ook mogelijk om alleen deel te nemen aan de begeleidingsuren, en het wekelijkse Plangesprek niet te volgen. Het is helaas niet mogelijk om het Plangesprek op een ander moment te volgen. Indien je op zondagochtend niet beschikbaar bent voor het Plangesprek, kun je dat laten weten in het veld ''Opmerkingen.''

Informatie

Whatsapp: 06 811 67 255
Tel: 085 877 1234
E-mail: info@onlinehuiswerkklas.nl