Huiswerkbegeleiding: juist 's avonds - OnlineHuiswerkklas.nl

Huiswerkbegeleiding: juist ’s avonds

8 juli 2019
Michiel van Gorp, MA

Nieuwsoverzicht

Sinds de start van onze onderwijsdienst in 2017 kunnen leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl wekelijks zelf huiswerkbegeleiding inplannen. Tijdens de individuele coachingsgesprekken op zondagochtend laten leerlingen ons weten op welke momenten zij begeleiding willen volgen. Wij bieden scholieren veel mogelijkheden om de begeleidingsuren in te plannen: onze docenten geven (online) les tussen 15:00 en 21:00.

Gedurende het schooljaar 2017-2018 merkten wij dat leerlingen die direct uit school begeleiding volgen soms moeite hebben zich lange tijd te concentreren. Dit is ook niet zo verwonderlijk: scholieren hebben op dat tijdstip vaak wel zeven lesuren achter de rug. Bovendien hebben zij op school allerlei indrukken opgedaan waardoor sommigen juist even toe zijn aan rust en ontspanning.

Een aantal leerlingen hebben wij daarom geadviseerd om gebruik te maken van onze mogelijkheid om juist ‘s avonds begeleiding af te nemen. Direct uit school hebben deze leerlingen altijd een paar uur tijd voor sport of ontspanning, voordat zij pas om 19:00 bij ons inloggen. Wij merken dat dit in veel gevallen heel effectief is. Deze leerlingen zijn ’s avonds  simpelweg veel productiever dan ’s middags.

Door deze ervaring is het voor ons onbegrijpelijk dat veel offline alternatieven voor online huiswerkbegeleiding ’s avonds gesloten zijn. Onze positieve ervaring met het aanbieden van begeleiding in de avonduren heeft ons doen besluiten om in het nieuwe schooljaar tot 22:00 door te gaan met lesgeven. De late uurtjes zijn natuurlijk niet bedoeld voor de allerjongsten, en alleen voor diegenen die dat graag willen: de keuze om hier gebruik van te maken ligt telkens bij de leerling zelf.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten