Inge Bouwmeester volgt Jolanda Smeets op als Manager Leerlingtrajecten - OnlineHuiswerkklas.nl

Inge Bouwmeester volgt Jolanda Smeets op als Manager Leerlingtrajecten

6 juli 2022
Michiel van Gorp, MA

Nieuwsoverzicht

In 2018 startte Jolanda Smeets als bijlesdocente bij OnlineHuiswerkklas.nl. Sinds 2020 geeft zij Als Manager Leerlingtrajecten niet alleen les, maar is zij ook verantwoordelijk voor het functioneren van een aantal collega’s. Daarnaast maakt zij iedere week het lesrooster, volgt zij het leerproces van individuele leerlingen in haar groep en is zij het aanspreekpunt voor hun ouders. Wegens omstandigheden keert Jolanda na deze zomervakantie niet direct terug in haar functie, zij zal begin 2023 haar werk bij OnlineHuiswerkklas.nl weer oppakken. We gaan Jolanda missen! Het goede nieuws is dat wij een heel goede vervanger aan jullie mogen voorstellen. Sinds maart 2022 werkt Inge Bouwmeester als bijlesdocente voor onze organisatie. Inge is afgestudeerd docente, en kijkt ernaar uit om Jolanda’s functie over te nemen.

Inge Bouwmeester, BSc

1. Kun je iets vertellen over jezelf?
Hi! Ik ben Inge en ik ben 27 jaar oud. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te wandelen of hard te lopen, liefst in het bos, lekker te eten met vrienden of met een breiwerkje in de tuin te zitten. Samen met mijn vriend en onze konijnen woon ik in IJsselstein. Afgelopen jaren hebben we veel geleerd over wat we belangrijk vinden in het leven. Onze droom is om een in een mooi, rustig land als Zweden een klein huisje te hebben, met veel natuur om ons heen.

2. Kun je iets vertellen over je studie-achtergrond?
Nadat ik mijn Vwo had gehaald, ben de de Academische Pabo gaan doen, dit is een combinatie van de pabo en de studie onderwijskunde. Ik ben afgestudeerd als leerkracht in het basisonderwijs. Tijdens de opleiding heb ik me gespecialiseerd in het jonge kind (onderbouw basisschool) en heb ik veel geleerd over leerproblemen, leerstrategieën, cognitieve vaardigheden, het ontwikkelen van lesmethodes, hoe kinderen leren en pedagogiek.

3. Kun je iets vertellen over het werk dat je hebt gedaan voor je bij OnlineHuiswerkklas.nl kwam werken?
Tijdens mijn studie heb ik altijd gewerkt in de huiswerkbegeleiding (toen niet online, maar op locatie) en heb ik veel bijlessen en examentraining gegeven, met name voor de vakken economie, bedrijfseconomie (toen heette dat nog M&O) en wiskunde A. Ik heb destijds ook coördinerende functies uitgevoerd bij de huiswerkbegeleiding en examentraining. Juist de combinatie tussen het managen en lesgeven beviel me heel goed.

Toen ik klaar was met studeren, ben ik meteen begonnen als groepsleerkracht. Ik heb de afgelopen jaren met veel liefde en plezier voor de klas gestaan, van groep 1 t/m groep 8. Het leukste van lesgeven vind ik dat je echt iets ‘ziet’ gebeuren bij een leerling als hij of zij wat nieuws leert. Zeker de verwondering en nieuwsgierigheid die hierbij horen, daar doe ik het voor!

Ondanks dat ik het voor de klas staan nog steeds heel erg leuk vind, was het voor mij ook een mooi moment om eens verder te kijken en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Zo ben ik bij Onlinehuiswerkklas.nl terecht gekomen.

4. Kun je iets vertellen over je werk bij OnlineHuiswerkklas.nl tot dusver?
Ik ben in april begonnen bij Onlinehuiswerkklas.nl, als docent in de klas van Sofieke. Ik zat meteen al lekker op m’n plek en had al snel een klik met de leerlingen. Al snel ben ik ook als coach aan de slag gegaan hier. De combinatie van de rol als docent en als coach is heel erg leuk, omdat je aan de ene kant inhoudelijk met vragen van leerlingen en overhoringen bezig bent, maar aan de andere kant ook juist op het pedagogische deel zit, als je met leerlingen een planning maakt en ze individueel begeleid tijdens de coaching.

In de loop van de afgelopen maanden is mijn gevoel bevestigd dat ik het inderdaad heel erg naar mijn zin heb bij Onlinehuiswerkklas.nl en dat ik me graag verder wil ontwikkelen hier.

5. Wat vind je leuk aan de organisatie?
Ten eerste hebben we een heel fijn team van collega’s. Ik heb tot nu toe dus in de klas van Sofieke gewerkt en ik heb altijd het gevoel gehad dat we met alle docenten en collega’s samenwerken om de begeleiding optimaal te laten verlopen. Ik vind het heel bijzonder dat dit, ook op afstand, toch zo verbonden voelt.

Verder is het werk binnen deze organisatie heel erg afwisselend. Van lesgeven en coachen tot administratie en overleg. Straks komen daar natuurlijk nog veel andere taken bij, die net zo afwisselend zijn. Net zoals in het ‘gewone’ onderwijs, is geen dag hier hetzelfde!

6. Wat verwacht je van je nieuwe functie?
Als Manager Leerlingtrajecten heb je niet alleen te maken met de leerlingen, maar ook met ouders en docenten. Het lijkt me heel erg leuk om het oudercontact op te pakken, iets waar ik gelukkig al veel ervaring in heb. Het leuke daaraan is, dat je echt met ouders kan samenwerken, omdat je een gezamenlijk doel hebt: je wil namelijk allebei de beste begeleiding voor het kind/de leerling. Het aansturen van het docententeam is daarentegen nog wel nieuw voor me, dus daar kan ik nog een hoop in leren denk ik. Ik heb in ieder geval heel veel zin om na de zomervakantie te starten in de oude klas van Jolanda!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten