Nieuw dit jaar: de examenklas onder leiding van Joachim - OnlineHuiswerkklas.nl

Nieuw dit jaar: de examenklas onder leiding van Joachim

2 april 2023
Sanne Bouma

Nieuwsoverzicht

Over een dikke 5 weken gaan de eindexamens van start. Alle eindexamenleerlingen willen maar één ding: slagen. Bij OnlineHuiswerkklas.nl hebben we hierop ingespeeld. Sinds januari is er namelijk een examenklas opgericht om de leerlingen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in aanloop naar de eindexamens. Deze klas staat onder leiding van Joachim. Joachim versterkt OnlineHuiswerkklas.nl in de periode van januari tot eind mei met als doel om, ondanks de groei in leerlingen, weer het allerhoogste slagingspercentage te halen. Joachim: ‘Het leuke aan de examenklas is dat je samen met de leerlingen in spanning naar de examens toe werkt, natuurlijk is het dan fantastisch om te zien dat het goed gaat!’

De meeste leerlingen werken nu nog aan de laatste SE’s en het aantal lessen wordt steeds minder. Het verschilt per school hoe de periode er tot 11 mei uitziet. Veel scholen bieden in elk geval zelf examentrainingen aan en leerlingen hebben daardoor een aangepast rooster. Een aantal leerlingen vindt het dan fijn om tijdens de huiswerkbegeleidingsuren extra te kunnen oefenen met de examens en hun vragen over de stof te kunnen stellen. 

Bij de examenklas van OnlineHuiswerkklas.nl gaan de leerlingen, als er geen ander schoolwerk meer is, onder begeleiding van de docent oude examens oefenen. We zorgen er dan ook voor dat leerlingen begeleiding krijgen van docenten die vakinhoudelijk goed kunnen helpen bij de probleemvakken. Joachim: ‘Er is een groot contrast tussen de examens van 6-vwo en die van 4-vmbo; om elke leerling toch goed te kunnen ondersteunen passen we de docenten daar op aan’. 

Toen de examenklas net was begonnen, was het voor sommige leerlingen nog een beetje onwennig, sommigen waren geswitcht van klas. Gelukkig wende de examenklas snel. Joachim: ‘Ik kan me ergens ook wel voorstellen dat het misschien voor de leerlingen wel fijner is, zo’n examenklas. Ze zitten met leeftijdsgenootjes, wat wellicht minder afleiding geeft voor de leerling. Daarnaast heb ik ook van ouders gehoord dat ze erg tevreden zijn met deze inrichting en met het team dat geselecteerd is om in deze klas te werken dit jaar.’ 

Niet alleen voor de leerlingen en ouders was de examenklas nieuw, maar ook voor de docenten. Docenten van de examenklas geven aan het een fijne groep leerlingen te vinden. Zo is er een groot verschil tussen iemand uit de eerste klas, die veel ondersteuning met overhoren en plannen nodig heeft, en iemand uit de vierde, vijfde of zesde klas die vooral zelfstandig werkt. Als docent hoef je minder op de zelfstandig werkende leerling te letten en kun je volledig focussen op leerlingen met vragen. 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten