OnlineHuiswerkklas.nl bestaat één jaar! - OnlineHuiswerkklas.nl

OnlineHuiswerkklas.nl bestaat één jaar!

2 juli 2018
Michiel van Gorp, MA

Nieuwsoverzicht

Vandaag bestaat OnlineHuiswerkklas.nl (voorheen Studycontrol.nl) één jaar! Wij zijn trots op wat wij samen hebben bereikt met klassikale, online huiswerkbegeleiding.

Het begin

Studycontrol.nl werd als website gelanceerd op 01/07/2017. Het idee was vrij simpel: klassikale online huiswerkbegeleiding met veel persoonlijke aandacht voor leerlingen die moeite hebben op het voortgezet onderwijs (Vmbo, Havo, Vwo). Over de rol van de docent was lang nagedacht. De docent zou scholieren ondersteunen met het in kaart brengen van het huiswerk en het inplannen van de week.  Daarnaast zou de docent er online (via de webcam) op toezien dat een leerling zich aan zijn/haar weekplanning houdt.

Het studieproject

De activiteiten van Studycontrol.nl begonnen in september met een studieproject voor het Greijdanus College in Zwolle. Een aantal leerlingen van deze school kregen de mogelijkheid om onze methode kosteloos een aantal weken uit te proberen. Het studieproject was een leerzame periode waarin onze werkwijze al snel werd aangepast. Zo werd het door praktijkervaring duidelijk dat de kwaliteit van de begeleiding het beste gewaarborgd blijft als de klassen klein blijven. Zo is het idee ontstaan om maximaal zes leerlingen op één docent in te delen: vier minder dan initieel bedacht.  Ook werd er besloten om het wekelijkse coachinggesprek in te voeren als standaardwerkwijze en kregen leerlingen voor het eerst  zelf de verantwoordelijkheid om de begeleiding in te plannen.

De belangrijkste wijziging die in deze periode is doorgevoerd, is misschien wel die van de rol van de docent. In het begin vervulde de docent een rol als ‘controleur’ voor een goede weekplanning en werkhouding. Echter, terwijl het studieproject vorderde kreeg de docent een actievere houding. Doordat onze software veel mogelijkheden biedt voor het overbrengen van kennis, ontstond het idee om docenten ook inhoudelijk ondersteuning te laten bieden. Door een individuele verbinding werd het mogelijk om vragen van leerlingen over de lesstof persoonlijk te beantwoorden. De docent behield zo de mogelijkheid om op een ander scherm toezicht te houden op de rest van de groep.

November 2017: eerste groei

Na deze periode ging het goed met Studycontrol.nl! Vrijwel alle leerlingen die deelnamen aan het studieproject besloten om de samenwerking met Studycontrol.nl te verlengen. Daarnaast kwamen er meer aanvragen voor (proef)abonnementen binnen uit het hele land. Vanaf december waren er inmiddels drie docenten werkzaam voor Studycontrol.nl. Daarnaast hadden we een aantal bijlesdocenten toegevoegd aan ons netwerk, die geregeld individuele bijlessen voor onze leerlingen verzorgden via ons online platform.

Januari 2018: nieuwe website, nieuwe naam, nieuwe diensten

In januari 2018 werd er besloten dat het tijd werd voor een nieuwe stap. Na een aantal gesprekken is er besloten om in samenwerking met Martijn Wolfs van Howling een geheel nieuwe site te maken die uitstraalt tot welk bedrijf Studycontrol.nl zich als online huiswerk- én bijlesinstituut heeft ontwikkeld. In het kader van deze vernieuwing hebben wij ook nagedacht over een nieuwe merknaam. Wij zijn ervan overtuigd dat de merknaam OnlineHuiswerkklas.nl nog beter past bij wat wij doen, dan Studycontrol.nl.

Juli 2018 en verder

Op het moment van schrijven is OnlineHuiswerkklas.nl uitgegroeid tot een onderwijsinstituut met leerlingen en docenten verspreid door het hele land. Het is inmiddels onze overtuiging dat onze online-lesomgeving geschikter is om middelbare scholieren te ondersteunen dan een traditioneel huiswerkinstituut. Door uitstekende docenten, professionele software en de vrijheid die leerlingen krijgen om zelf te bepalen wanneer zij huiswerkbegeleiding afnemen zijn wij ervan overtuigd dat OnlineHuiswerkklas.nl met veel succes leerlingen zal blijven begeleiden bij het behalen van hun eigen leerdoelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten