OnlineHuiswerkklas.nl innoveert: nieuw persoonlijk dashboard voor docenten en leerlingen! - OnlineHuiswerkklas.nl

OnlineHuiswerkklas.nl innoveert: nieuw persoonlijk dashboard voor docenten en leerlingen!

11 september 2019
Michiel van Gorp, MA

Nieuwsoverzicht

OnlineHuiswerkklas.nl innoveert: nieuw persoonlijk dashboard voor docenten en leerlingen!

In het schooljaar 2018-2019 is er behoefte ontstaan aan een nieuw communicatiemiddel. Een persoonlijk dashboard voor docenten en leerlingen waarop de persoon die inlogt in één keer de informatie krijgt die hij/zij nodig heeft. Na verschillende brainstormsessies hebben wij besloten om een systeem te ontwikkelen dat aan onze eisen voldoet. En het resultaat mag er zijn!

Het Dashboard voor leerlingen

Tijdens de individuele coachingsgesprekken op zondag wordt het dashboard helemaal bijgewerkt. Wij verzamelen informatie over lesstof, huiswerk en toetsen, en stemmen met iedere leerling persoonlijk af wanneer hij/zij begeleiding wil volgen.

Zodra een leerling daarna inlogt ziet hij/zij wanneer hij/zij wordt verwacht. Leerlingen kunnen zien welke docenten zij krijgen, welke lesstof zij paraat moeten hebben en aan welk vak of vakken aandacht zal worden besteed. Vanuit het persoonlijke dashboard komen leerlingen met één klik in onze huiswerkklas.

Wat wij vooral indrukwekkend vinden is hoe alle informatie die wij wekelijks individueel met leerlingen verzamelen terug te vinden is op één persoonlijke pagina. Het nieuwe systeem is gebruiksvriendelijk en vereist hierdoor weinig introductie: nieuwe leerlingen kunnen het persoonlijke dashboard in één keer gebruiken en merken direct hoe onze methode werkt.

Het Dashboard voor docenten

Met het nieuwe dashboard zien docenten in een persoonlijk overzicht wanneer zij worden verwacht. Daarnaast zie je als docent welke leerlingen je krijgt, welk huiswerk er per leerling is opgegeven en aan welke toetsen eventueel aandacht moet worden besteed. Vanuit het dashboard kan een docent ook bestanden raadplegen die leerlingen eerder hebben gedeeld. Zo ziet een docent bijvoorbeeld direct wat er eventueel overhoord moet worden.

Na de les geeft de docent voor iedere leerling een kleine update. Deze feedback wordt rechtstreeks verzonden vanuit het dashboard. Coaches krijgen bericht over hoe de les is verlopen en ook ouders kunnen ervoor kiezen om vanuit het dashboard te worden geïnformeerd.

Waar wij met name trots op zijn is dat docenten niet langer informatie krijgen die zij op dat moment niet nodig hebben. Vanuit het dashboard kan een docent lessen gemakkelijk voorbereiden. Dit verhoogt de productiviteit en het plezier in het lesgeven enorm.

Eerste ervaringen

1 september was voor onze organisatie een spannende dag omdat wij overgingen op het nieuwe systeem. Wij zijn dan ook erg opgetogen over het feit dat de eerste reacties van docenten, leerlingen en ouders erg positief zijn!

Wij zijn ervan overtuigd dat ons nieuwe dashboard leerlingen helpt om het overzicht op het werk te behouden en docenten helpt om met meer plezier en toewijding hun taak te vervullen. Het is onze overtuiging dat OnlineHuiswerkklas.nl met het nieuwe dashboard een belangrijke stap heeft gezet naar het verder vergemakkelijken van Online Huiswerkbegeleiding.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten