Tips voor de examens: economie - OnlineHuiswerkklas.nl

Tips voor de examens: economie

4 mei 2023
Sanne Bouma

Nieuwsoverzicht

Over een paar weken beginnen de centrale eindexamens. In de weken tot de start geven we voor een aantal vakken maar liefst 3 tips! In dit artikel krijgen jullie 3 tips voor economie, waardoor jullie hopelijk een mooi resultaat gaan halen! Zet ‘m op!

Economie

  1. Economische verbanden – weet welke economische verbanden er zijn en of ze positief of negatief zijn. In schema’s wordt een negatief verband afgebeeld als een min (-) bij de pijl tussen de twee variabelen. Een positief verband is een plus (+) bij de pijl tussen de twee variabelen. Op Google kun je meerdere voorbeelden hiervan vinden, maar zorg dat je begrijpt waarom het verband positief of negatief is, hierdoor hoef je veel minder te stampen en kun je het wel goed toepassen!
  2. Vraagstelling – Let op hoe de vraag wordt gesteld. Veel economische vraagstellingen hebben zowel een aanbodzijde als een vraagzijde. Lees goed de vraag op je examen om er zo achter te komen welke kant je met je antwoord op moet.
  3. Rekenen – Het economie-examen zal zonder twijfel rekenvragen bevatten. Zorg dat je weet hoe je de verschillende vragen moet beantwoorden. Met wisselkoersen kun je bijvoorbeeld een kruistabel gebruiken. Zorg ook dat je goed kan rekenen met indexcijfers, hoe irritant en moeilijk dat ook is soms 🙂 Op YouTube kun je veel handige filmpjes vinden waarin ze je hiermee helpen!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten