Vacature! Social Media Medewerker - OnlineHuiswerkklas.nl

Vacature! Social Media Medewerker

23 januari 2023
Michiel van Gorp, MA

Nieuwsoverzicht

Lieve collega’s,

OnlineHuiswerkklas.nl B.V. is de laatste twee jaar flink gegroeid – de organisatie is begin 2023 ongeveer drie keer zo groot als begin 2021. Helaas is dat niet terug te zien in onze activiteit op Socialmedia. Daar is de situatie als volgt: LinkedIn: 153 volgers – amper activiteit/posts, Facebook: 176 volgers – géén activiteit/posts, Tiktok: géén account, Twitter: géén account en Instagram: 3 volgers, géén activiteit/posts.

Is er dan helemaal géén activiteit op Socialmedia vanuit OHWK.nl?
Gelukkig wel! We gebruiken business.facebook.com bijvoorbeeld voor het draaien van tientallen advertenties. Deze advertenties richten zich juist niet op onze eigen volgers (dat zijn er veel te weinig), maar worden getoond aan mensen die behoren tot de categorie Ouders met kinderen in de leeftijd 13-17 jaar. Deze advertenties worden gemaakt in samenwerking met twee creatieve bureaus, en worden beheerd door Michiel.

Waar heeft het management z.s.m. hulp bij nodig?
Het maken – en draaien van geschikte advertenties op SocialMedia gaat goed. Echter: wij bouwen op dit moment géén netwerk aan volgers op (ouders/scholieren) die misschien geïnteresseerd zijn in onze dienstverlening. OHWK.nl reageert daarnaast nooit ad-rem en gevat op trending nieuws. Op SocialMedia is OHWK.nl eigenlijk volledig afwezig (los van de betaalde advertenties). Hierin heeft OHWK.nl een lange weg te  gaan – en we zoeken iemand die hier samen met Michiel en Sofieke een begin in wil gaan maken. Met Michiel zal je een plan afstemmen, afspraken maken over de (minimale) activiteit en gaan samenwerken op strategisch vlak. Sofieke wil graag helpen met het creëren van leuke, relevante content.

Waarom iemand van binnen de organisatie?
We zoeken iemand die het leuk vindt om naast het lesgeven, Social Media Medewerker te worden. Hij/zij zal maximaal twee uurtjes per week werkzaam zijn in de Online Huiswerkklas om verbinding te houden met de organisatie, en zich verder alléén maar bezig gaan houden met het representeren van OHWK.nl op socialmedia, en het opbouwen van ons netwerk. We denken dat het goed is om juist intern te werven, omdat hij/zij bekend is met de organisatie en goed weet waar de onderneming voor staat. Zodoende kan hij/zij de organisatie gemakkelijk representeren naar buiten toe, en vanuit onze officiële kanalen op de juiste manier ad-rem en gevat reageren op trending nieuws.

Wat verwachten we van jou?
Om te beginnen maak je z.s.m. een strategie – een strategie die zich bijvoorbeeld met name richt op Twitter, Tiktok en Instagram. Je denkt na over manieren om dit netwerk uit te breiden, waardoor OHWK.nl meer naamsbekendheid zal krijgen. Zodra je strategie af is, presenteer je deze aan Michiel. Daarna voer je deze strategie gestructureerd uit. Samen met Michiel stem je zaken af:

1. Hoeveel posts per week/maand?
2. Hoeveel video’s per maand?
3. Ad-rem reacties vanuit OHWK.nl op trending nieuws: reageer waar nodig direct en gevat namens OHWK.nl.
4. Hoeveel uur per week? Vier, of zes. Of: aanvankelijk meer uur (om een netwerk op te bouwen), en later wat minder?
5. Sofieke wil graag helpen d.m.v. het maken van leuke Blogs (tekstueel). Jij stemt relevante onderwerpen met haar af, en denkt na over hoe en wanneer je Sofieke’s blogs het beste onder de aandacht kunt brengen.
6. In de huiswerkklas maak je vanaf het moment dat je je nieuwe functie krijgt, slechts 2 uur per week – om op die manier verbinding te houden met de organisatie en het team.

Wat bieden we jou?
We willen deze functie aantrekkelijk maken. In overleg met Michiel ontvang je, zolang je deze functie uitoefent, 15% meer loon (per uur: €13,86 Bruto incl. vakantiegeld). Echter: per 1 mei 2023 zullen we evalueren, en kan het zijn dat we o.b.v. behaalde resultaten stoppen met het aanbieden van de functie. Je ‘oude’ functie zal je dan direct worden aangeboden – tegen je ‘oude’ arbeidsvoorwaarden. Je levert in dat geval weer iets in.

Hoe kan ik reageren op deze functie?
Reageren kan d.m.v. onderstaand formulier!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor 6 of 8 uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.

Proefweek starten