Interne vacature: Vertrouwenspersoon - Online Huiswerkklas

Interne vacature: Vertrouwenspersoon

3 januari 2023
Michiel van Gorp, MA

Nieuwsoverzicht

Vacature: Vertrouwenspersoon OnlineHuiswerkklas.nl

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerd en empathisch persoon die – naast zijn/haar functie van Student-docent, de rol van Vertrouwenspersoon op zich neemt. Als vertrouwenspersoon speel je een belangrijke rol in het waarborgen van een veilige, positieve en ondersteunende werkomgeving voor onze collega’s.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Optreden als het primaire contactpunt voor collega’s die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek over een professionele kwestie, zoals omgangsvormen, gedragsregels, of een specifiek incident dat ze liever niet rechtstreeks met hun manager bespreken.
  • Het zorgvuldig behandelen van klachten en zorgen van student-docenten op een respectvolle manier, waarbij anonimiteit indien gewenst wordt gewaarborgd.
  • Communiceren met het managementteam over eventuele zorgen, klachten of suggesties van student-docenten en samenwerken aan passende oplossingen.
  • Het bevorderen van een cultuur van openheid, respect en wederzijdse ondersteuning binnen het docententeam en de organisatie als geheel.

Vereisten:

  • Huidige werkzaamheid als student-docent bij ons huiswerkinstituut, en de intentie om minimaal tot 01-03-2025 in dienst te blijven.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om vertrouwen op te bouwen.
  • Empathie, discretie en een professionele houding ten opzichte van gevoelige kwesties.
  • Vermogen om zelfstandig te werken en effectief en zorgvuldig te communiceren met het managementteam.

De functie is reactief; je staat paraat en bent beschikbaar wanneer dat nodig is. Er kunnen weken voorbijgaan waarin je geen tijd besteedt aan je rol. Echter, het kan ook voorkomen dat je door een bepaalde kwestie in een week tot drie extra arbeidsuren besteedt. Maandelijks geef je kort aan je manager door of je extra tijd hebt besteed aan je rol, en zo ja, hoeveel. Je manager zal deze uren toevoegen aan je totale aantal gewerkte uren.

Als vertrouwenspersoon zul je een belangrijke rol vervullen in het waarborgen van een positieve werkomgeving voor al onze medewerkers. Als je geïnteresseerd bent in deze mooie rol, nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Je kunt reageren op de functie via onderstaand formulier.

Vacature Vertrouwenspersoon

  • Hier kun je een korte motivatie typen, maar ook opmerkingen of vragen aan ons doorgeven.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor vier tot tien uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar..

Proefweek starten