Vervanging regelen: hoe werkt dat? - OnlineHuiswerkklas.nl

Vervanging regelen: hoe werkt dat?

Lieve collega’s,

Voor de kwaliteit van onze dienstverlening is het van belang dat we zoveel mogelijk werken met vaste docenten. Echter: het kan incidenteel voorkomen dat je een keertje niet beschikbaar bent op je vaste dienst. Je kunt in dat geval een collega vragen om voor jou in te vallen – of om mee te ruilen. Op deze pagina vind je informatie over hoe dat werkt.

Groetjes,

Sofieke, Joachim, Inge, Arend en Michiel

Regels voor vervanging

  • Geef je verzoek op tijd door. We passen het rooster binnen 48 uur in principe niet meer aan.
  • Voor de leerlingen is het fijn als ze begeleiding krijgen van mensen die ze kennen. Ruil daarom zoveel mogelijk met mensen in je eigen team.
  • Als het niet lukt om in je eigen team vervanging te vinden – mag je ook iemand van buiten je team vragen.

Het lukt mij niet om vervanging te vinden.

  • Als je ver van te voren weet dat je niet kan, én zelf je best hebt gedaan om vervanging te vinden, kun je je manager via Whatsapp verzoeken om je te helpen.

De stappen:

Stap 1: controleer in de app wie er beschikbaar is tijdens je shift: 

 

 

Stap 2. Benader mensen die beschikbaar zijn via Whatsapp – of via Connecteam, en vraag of ze voor je willen werken. Druk dus niet zomaar op ”Verzoek versturen,” het is prettiger als je het eerst even met iemand afstemt voordat je hem/haar uitnodigt de dienst over te nemen. 

Stap 3. Is er iemand die voor jou wil werken? Bied hem/haar de dienst aan in Connecteam – en wacht tot hij/zij het accepteert (je krijgt een melding!). Vraag diegene ook actief om het verzoek te accepteren – anders kunnen we het rooster niet aanpassen.

Stap 4. Heb je een melding ontvangen – en heeft iemand het verzoek geaccepteerd? De wijziging is dan direct doorgevoerd in Connecteam (en de loonadministratie)! Echter: nog niet in onze https://mijn.onlinehuiswerkklas.nl omgeving. Breng de manager daarom z.s.m. op de hoogte via Whatsapp – zodat hij/zij het rooster daadwerkelijk kan aanpassen.