Samenwerking met het Willem de Zwijger College (2020-2021) - OnlineHuiswerkklas.nl
Project

Samenwerking met het Willem de Zwijger College (2020-2021)

6 weken
63 leerlingen
2000+ lesuren
378 Plangesprekken

Opdracht

Wij werden aan het eind van schooljaar 2020-2021 door het Willem de Zwijger College (Papendrecht) benaderd. Zij waren op zoek naar een intensief, online begeleidingstraject voor een groep bovenbouwleerlingen (vmbo-3, havo-4 en vwo-5) voor de laatste zes weken van het schooljaar.

Het doel van het project was om leerlingen te helpen met een goede planning (ter voorbereiding op de toetsen), het maken van het maak- en leerwerk en het geven van extra uitleg.

''Wij wilden onze bovenbouwleerlingen de kans geven om zich beter voor te bereiden op de laatste toetsperiode van het schooljaar. Na een aantal verkennende gesprekken hebben wij besloten om gedurende zes weken huiswerkbegeleiding af te nemen voor ongeveer 60 bovenbouwleerlingen. De samenwerking met Onlinehuiswerkklas.nl is uitstekend bevallen. Dankzij een slim systeem waarin rekening wordt gehouden met ieders uitdagingen, werden leerlingen in kleine groepjes gekoppeld aan de juiste begeleiders. Via e-mail werd de mentor van iedere leerling op de hoogte gehouden en actief betrokken bij de begeleiding. Ook onze leerlingen waren zeer enthousiast en beoordeelden de huiswerkbegeleiding uiteindelijk met een 7,6.''
Frans Bleumer, Voormalig Directeur Onderwijs, Het Willem de Zwijger College, Papendrecht

Samenwerking

In overleg met het Willem de Zwijger College en OnlineHuiswerkklas.nl is afgesproken om per leerling zes uur huiswerkbegeleiding en een Plangesprek van vijftien minuten per week te organiseren.

Er is een speciale inschrijfpagina gemaakt, waarop de leerlingen konden aangeven op welke tijdstippen zij huiswerkbegeleiding wilden volgen. Ook werd voor alle deelnemende leerlingen voorafgaand aan het project een individueel kennismakingsgesprek georganiseerd en een persoonlijke inlog-pagina ingericht. Alle leerlingen die bij OnlineHuiswerkklas.nl huiswerkbegeleiding volgen, beschikken over zo’n inlog-pagina. In deze online omgeving kunnen leerlingen hun planner openen en naar hun lessen gaan.

Uitvoering

Uiteindelijk hebben 63 leerlingen van het Willem de Zwijger College gedurende een periode van zes weken huiswerkbegeleiding en Plangesprekken gevolgd. De leerlingen van het Willem de Zwijger College hebben gedurende deze periode gemengd met particuliere leerlingen en leerlingen van andere scholen deelgenomen.

Terugkoppeling

Vanuit ons systeem heeft de mentor van iedere leerling op vrijdag een overzicht ontvangen, met daarin een verslagje van elk begeleidingsmoment en het wekelijkse Plangesprek. De mentoren konden hierop reageren met vragen, tips of opmerkingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw onderwijsinstelling?

Wij zouden het erg leuk vinden om samen met u de mogelijkheden te verkennen. Neem contact met ons op via onderstaand formulier.