Wij zoeken een tijdelijke Manager Leerlingtrajecten - OnlineHuiswerkklas.nl

Wij zoeken een tijdelijke Manager Leerlingtrajecten

12 december 2022
Michiel van Gorp, MA

Nieuwsoverzicht

Wij zoeken een Manager Leerlingtrajecten

Voel je je aangetrokken tot het onderwijs en zie jij het werken op afstand als een voordeel? Dan ben jij wellicht de persoon die we zoeken! Momenteel bestaat ons managementteam uit Michiel (directeur), Arend, Sofieke, Suzanne en Inge. We werken daarnaast nauw samen met een team van betrokken en enthousiaste student-docenten. Kom jij ons managementteam versterken?

De aanstelling is in principe tijdelijk van 01-01-2023 tot en met 31-05-2023 (5 maanden), met daarna eventueel de mogelijkheid tot verlengen.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde HBO-of WO-Bachelor
 • Je hebt relevante werkervaring en kunt goed zelfstandig werken
 • Je bent goed in organiseren en meerdere taken tegelijk coördineren
 • Je bent representatief en klantgericht
 • Het (middelbaar) onderwijs heeft een aantrekkingskracht op je
 • Je vindt het een voordeel om op afstand te werken

Aantal uren/salaris

 • Aantal uren per week: 27
 • Salaris: €2250 p/m bruto (o.b.v. 27 arbeidsuren per week) incl. vakantiegeld. 
 • Vakantiegeld wordt maandelijks opgebouwd en direct met het salaris uitbetaald.
 • De aanstelling is in principe tijdelijk van 01-01-2023 tot en met 31-05-2023 (5 maanden), met daarna eventueel de mogelijkheid tot verlengen.

Reageren kan tot…

 • Woensdag 28 december 2022.

Startdatum

 • Optie A (onze voorkeur): 1 januari 2023.
 • Optie B: Eventueel in overleg: 16 januari 2023.
 • Optie C: Eventueel in overleg: 30 januari 2023.

Wil je meer weten over deze functie? Lees dan onderstaand interview met Sofieke Nout, Manager Leerlingtrajecten bij OnlineHuiswerkklas.nl.

Sofieke Nout, MA

Sofieke woont op het Spaanse eiland Tenerife. Als Manager Leerlingtrajecten werkt zij gemiddeld 27 uur per week voor onze organisatie.  

Kun je iets vertellen over je studie-achtergrond?

Ik heb Linguistics of European Languages aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd (MA), met een focus op de Spaanse taal.

Waarom Tenerife? 

Ik ben gek op de Spaanse taal en cultuur en het klimaat op Tenerife. Ik vind het leven hier heerlijk. 

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden als Manager Leerlingtrajecten bij OnlineHuiswerkklas.nl?

Ik stuur tien parttime docenten aan (WO-studenten), die samen met mij 60 middelbare scholieren begeleiden door middel van het geven van online huiswerkbegeleiding. Als Manager Leerlingtrajecten geef ik niet alleen les, maar ben ik ook verantwoordelijk voor het functioneren van mijn collega’s. Daarnaast maak ik iedere week het lesrooster. Ten slotte volg ik het leerproces van individuele leerlingen in mijn groep en ben ik het aanspreekpunt voor hun ouders.

Hoe ziet jouw werkweek er uit? 

Onze werkweek loopt van zondag tot en met donderdag. Zondag is voor mij een belangrijke werkdag. Eerst maak ik het lesrooster. Daarna maak ik alle lessen aan in het systeem, en zorg ik dat iedere leerling bij de juiste docent terechtkomt. Omdat ik op zondag druk ben met mijn managementtaken geef ik die dag zelf geen les.

Op maandag tot en met donderdag geef ik per dag gemiddeld zo’n twee uur huiswerkbegeleiding. Vanaf 15:30 (Nederlandse tijd) begeleid ik telkens een groepje van zo’n vijf leerlingen. Naast het geven van huiswerkbegeleiding deel ik mezelf ook af en toe in voor het geven van een individuele bijles, in een vak dat ik leuk vind.

Verder ben ik wekelijks zo’n vijftien uur bezig met overige managementtaken. Hieronder valt bijvoorbeeld het onderhouden van contact met ouders van leerlingen- maar ook het geven van feedback aan docenten in mijn team. Daarnaast houd ik de individuele voortgang van de leerlingen in mijn groep nauwlettend in de gaten, en stuur ik de begeleiding zoveel mogelijk bij waar mogelijk.

Wat vind je minder leuk aan de functie? 

Het lesgeven geeft mij veel voldoening, maar kost ook energie. Het komt voor dat ik na een paar lessen even moet uitrusten. 

Daarnaast is mijn baan niet in alle opzichten flexibel. Onze lessen vinden op vaste tijdstippen plaats. De lessen gaan altijd door en ik moet op gezette tijden bereikbaar zijn, ook als ik zelf geen lesgeef. Dat is soms een nadeel. Ik zou het bijvoorbeeld fijn vinden als de lessen soms in de ochtend zouden plaatsvinden. Helaas zijn de kinderen dan nog op school. 

Wat vind je leuk aan de functie? 

Ik heb een passie voor het onderwijs en het is voor mij een bijzondere ervaring om op afstand zo’n grote impact te maken. We begeleiden onze leerlingen met succes in het behalen van hun leerdoelen en dat geeft mij telkens veel voldoening.

Ten tweede vind ik het leuk dat het werk zo afwisselend is! Ik heb contact met collega’s, leerlingen en ouders. Daarbij krijg ik altijd veel vrijheid om het werk op mijn eigen manier te doen. 

Ten slotte is OnlineHuiswerkklas.nl een heel leuke organisatie om voor te werken. Ik maak samen met Michiel, Inge, Suzanne en Arend deel uit van het management en we vormen een heel gezellig team! Ik word uitgedaagd om processen te verbeteren en op strategisch niveau mee te denken. Het combineren van mijn rol als docent met een managementfunctie binnen een groeiende organisatie is telkens een bijzondere en een heel leuke afwisseling.

Reageren op de functie Manager Leerlingtrajecten

Interesse in dezelfde baan als Sofieke? Wij komen graag met jou in contact!

 • Max. bestandsgrootte: 256 MB.
 • Max. bestandsgrootte: 256 MB.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor 6 of 8 uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.

Proefweek starten