Vacature: Manager Leerlingtrajecten - OnlineHuiswerkklas.nl

Vacature: Manager Leerlingtrajecten

17 september 2021
Jolanda Smeets, Msc

Nieuwsoverzicht

Wij zoeken een Manager Leerlingtrajecten!

Voel je je aangetrokken tot het onderwijs en zie jij het werken op afstand als een groot voordeel? Dan ben jij wellicht de persoon die we zoeken! Momenteel bestaat ons managementteam uit Michiel (oprichter), Jolanda, Sofieke en Gideon. We werken daarnaast nauw samen met een team van betrokken en enthousiaste student-docenten. Kom jij ons managementteam versterken?

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO Bachelor
 • Het onderwijs heeft een aantrekkingskracht op je
 • Je vindt het een voordeel om op afstand te werken

Aantal uren/salaris

 • Aantal uren per week: 24
 • Salaris: €1600 p.m. bruto
 • Overuren worden altijd direct met het eerstvolgende loon uitbetaald.

Reageren kan tot…

 • Zondag 14 november 2021

Startdatum

 • Onze voorkeur: 1 december 2021.
 • Eventueel in overleg: 1 januari 2022

Wil je meer weten over deze functie? Lees dan onderstaand interview met Jolanda Smeets, Manager Leerlingtrajecten bij OnlineHuiswerkklas.nl.

 

 

 

 

 

Jolanda woont op het Spaanse eiland Tenerife. Na een open sollicitatie is zij in 2018 bij OnlineHuiswerkklas.nl begonnen als docente. In het schooljaar 2019-2020 heeft zij promotie gemaakt en sindsdien werkt zij als Manager Leerlingtrajecten gemiddeld 24 uur per week voor onze organisatie.  

Kun je iets vertellen over je studie-achtergrond?

Ik heb in Utrecht de opleiding tot leraar in het basisonderwijs gevolgd (PABO). Daarna heb ik de Masteropleiding Opvoedingsondersteuning gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam. In 2016 ben ik afgestudeerd. 

Waarom Tenerife? 

Windsurfen is mijn passie en ik ben veel op het water te vinden. Tenerife is de hotspot voor (professionele) windsurfers in Europa. Ik heb in eerste instantie de keuze gemaakt om tijdelijk op Tenerife te gaan wonen. Inmiddels ben ik officieel inwoner- en geen toerist hier. Ik vind het leven hier heerlijk. 

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden als Manager Leerlingtrajecten bij OnlineHuiswerkklas.nl?

Ik stuur tien parttime docenten aan (WO-studenten), die samen met mij 60 middelbare scholieren begeleiden door middel van het geven van online huiswerkbegeleiding. Als Manager Leerlingtrajecten geef ik niet alleen les, maar ben ik ook verantwoordelijk voor het functioneren van mijn collega’s. Daarnaast maak ik iedere week het lesrooster. Ten slotte volg ik het leerproces van individuele leerlingen in mijn groep en ben ik het aanspreekpunt voor hun ouders.

Hoe ziet jouw werkweek er uit? 

Onze werkweek loopt van zondag tot en met donderdag. Zondag is bij ons de belangrijkste dag. In de ochtend spreken ik en mijn collega’s alle leerlingen individueel. Dat betekent dat ik op zondagochtend zo’n twaalf leerlingen achter elkaar spreek- ieder een kwartier. In die gesprekken nemen we samen de week door en plannen we samen begeleidingsuren in. 

Na de individuele gesprekken ga ik het rooster maken. Ik pleeg enkele telefoontjes met collega’s over het afstemmen van eventuele wijzigingen. Daarna werk ik ons systeem helemaal bij: ik maak alle lessen aan en zorg dat iedere leerling bij de juiste docent terechtkomt. Omdat ik op zondag druk ben met mijn managementtaken geef ik die dag geen huiswerkbegeleiding. 

Op maandag tot en met donderdag geef ik per dag gemiddeld zo’n drie uur huiswerkbegeleiding. Vanaf 15:30 (Nederlandse tijd) begeleid ik telkens een groepje van zo’n vijf leerlingen. Naast het geven van huiswerkbegeleiding deel ik mezelf wekelijks twee uur in voor het geven van een individuele bijles Frans. 

Verder ben ik wekelijks zo’n twee uur bezig met overige managementtaken. Hieronder valt bijvoorbeeld het onderhouden van contact met ouders van leerlingen- maar ook het geven van feedback aan docenten in mijn team. 

Wat vind je minder leuk aan de functie? 

Het lesgeven geeft mij veel voldoening, maar kost ook energie. Het komt voor dat ik na een paar lessen even moet uitrusten.

Daarnaast is mijn baan niet in alle opzichten flexibel. Onze lessen vinden op vaste tijdstippen plaats. De lessen gaan altijd door en ik moet op gezette tijden bereikbaar zijn, ook als ik zelf geen lesgeef. Dat is soms een nadeel. Ik zou het bijvoorbeeld fijn vinden als de lessen soms in de ochtend zouden plaatsvinden. Helaas zijn de kinderen dan nog op school. 

Wat vind je leuk aan de functie? 

Ik heb een passie voor het onderwijs en het is voor mij een bijzondere ervaring om op afstand zo’n grote impact te maken. We begeleiden onze leerlingen met succes in het behalen van hun leerdoelen en dat geeft mij telkens veel voldoening.

Ten tweede vind ik het leuk dat het werk zo afwisselend is! Ik heb contact met collega’s, leerlingen en ouders. Daarbij krijg ik altijd veel vrijheid om het werk op mijn eigen manier te doen. 

Ten slotte is OnlineHuiswerkklas.nl een heel leuke organisatie om voor te werken. Ik maak samen met Michiel, Gideon en Sofieke deel uit van het management en we vormen een heel gezellig team! Ik word uitgedaagd om processen te verbeteren en op strategisch niveau mee te denken. Het combineren van mijn rol als docent met een managementfunctie binnen een groeiende organisatie is telkens een bijzondere en een heel leuke afwisseling.

Reageren op de functie Manager Leerlingtrajecten

Interesse in dezelfde baan als Jolanda? Wij komen graag met jou in contact!

 • Max. bestandsgrootte: 256 MB.
 • Max. bestandsgrootte: 256 MB.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leerlingen bij OnlineHuiswerkklas.nl volgen altijd eerst een proefweek huiswerkbegeleiding. Na deze periode kun je een abonnement voor 6 of 8 uur begeleiding per week bij ons afsluiten. Onze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.

Proefweek starten